Abone Ol

Anadolu Ajansı'ndan son dakika Şenol Kazancı açıklaması

AA Genel Müdürü Kazancı personellerle yaptığı bir toplantı da '' Ben Erdoğan'nın adamıyım'' dediği iddia edildi. Anadolu Ajansı bu iddia hakkında açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'ndan flaş Şenol Kazancı açıklaması

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın bu sabah ajans çalışanlarıyla yaptığı bir toplantıda Erdoğan'ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş" dediği iddiasına Anadolu Ajansı’ndan açıklama geldi. Açıklamada Şenol Kazancı'nın personele yaptığı konuşmanın çarpıtılarak sızdırıldığı, kendisine ait olmayan ifadelerin aitmiş gibi gösterildiği savunularak, "Bugün bazı sözde medya mecralarında yer alan ve Genel Müdürümüze atfedilen, özellikle ailesiyle ilgili ifadeler tamamen yalandır, uydurmadır" denildi. Açıklamada "Anadolu Ajansı olarak şunu belirtmek isteriz ki, kamuoyunu yanlış yönlendiren insaf, vicdan ve ahlak dışı yayınlara imza atanlar yargı önünde bunun hesabını vereceklerdir" ifadesi kullanıldı.

Anadolu Ajansından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dedikodu gazeteciliğinden öteye gidemeyen bazı sözde medya kuruluşları, Anadolu Ajansının tüzel kişiliğine ve yöneticilerine açıkça itibar suikastı yapmaya çalışmaktadır. Bu yalan, iftira ve ithamların yöneticilerimizin ailelerine de yönelmiş olması Türk medyası adına esef verici bir gelişmedir.

Anadolu Ajansı gündem toplantısında, Genel Müdürümüzün personelimize yaptığı konuşma çarpıtılarak sızdırılmış, kendisine asla ait olmayan ifadeler aitmiş gibi gösterilmiştir. Bugün bazı sözde medya mecralarında yer alan ve Genel Müdürümüze atfedilen, özellikle ailesiyle ilgili ifadeler tamamen yalandır, uydurmadır. Anadolu Ajansı olarak şunu belirtmek isteriz ki, kamuoyunu yanlış yönlendiren insaf, vicdan ve ahlak dışı yayınlara imza atanlar yargı önünde bunun hesabını vereceklerdir."

Ne olmuştu?

Odatv, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın bu sabah ajans çalışanlarıyla bir toplantı yaptığını ve "Erdoğan'ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş" dediğini öne sürmüştü.

Odatv'nin ajans kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kazancı bugün yaptığı toplantıda 31 Mart yerel seçimine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Buna göre uzun süre İstanbul'da veri akışını durduran ajansın genel müdürünün şunları söylediği iddia edilmişti:

"Her iki aday da ayrı ayrı 'kazandım' diye açıklama yaptı. Benim veri akışım durdu, ben ne yapabilirdim ki... Veri gelmedi. YSK veri göndermedi. Beni hedef gösterdiler. Ben bunlara şerbetliyim. Ekrem İmamoğlu'nun da Binali Yıldırım'ın da kazandığı sonucu vermedim. Kazandıklarını görmedim ki vereyim. Bu kararı tek başıma aldım."

(İmamoğlu için) Kazandığını açıklayan, kazandığını zannediyor.

"Kızım çok üzüldü"

Olanlara kızım çok üzüldü. Ona 'yanlış hiçbir şey yapmadım' dedim. Kafama taktığım şapkanın olduğu fotoğraf danışmanken çekildi. Baykal şapkası olsaydı kimse bir şey söylemezdi. O şapkayı ben tasarladım. Erdoğan'ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş. Hakaret ve küfürler yedim. Yediğim küfürler de maaşımın içinde.

"Niye bizi hedef gösterdi anlamıyorum"

YSK Başkanı bizi neden hedef gösterdi, anlamıyorum. YSK Başkanı'nın bitiremediği seçimi ben nasıl bitireyim. Riski ben aldım. İkisini de vermedim. Biri de gelmedi buraya. Bunlar sadece konuşuyorlar. Ben dayağımı yerim temiz temiz. Doğrusunu yaptım.

"Ben kızıma da anlatamadım. Başımıza bir şey gelirse hayırlısı olsun. Ailelerinize selam söyleyin. Siz de çocuklarınıza durumu anlatın. Muhtemelen onlar da benimki gibi ikna olmayacaklar."

Odatv'nin haberinde "Kazancı açıklama yapmayacağını, çünkü açıklamasının kimseyi tatmin etmeyeceğini söyledi" ifadeleri yer aldı.