Abone Ol

Kurtuluş Tayiz: Amerikalı savcı 17 - 25 Aralık'ı devam ettiriyor

A Haber'de yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programına katılan Akşam Gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, 17-25 Aralık operasyonunu Paralel Yapı’nın Amerika'da tamamlamak istediğini söyledi.

Amerikalı savcı 17 - 25 Aralık'ı devam ettiriyor

Tayiz; " 17-25 Aralık soruşturmasının devamını savcı Öz değil de Amerikalı savcı devam ettiriyor. Şu an bütün ümitler 17-25 Aralık darbesinin Amerikalı bir savcı tarafından tamamlanması. Bu da kimin ümidi, Paralel Yapı’nın isteği” dedi.

Tayiz'in sözleri şöyle...

'17-25 Aralık soruşturmasını devamını savcı Öz değil de Amerikalı savcının tamamlayacağının umuduna kapıldı muhalefet. Tabi POAŞ'ın da bu zamana denk gelmesi Doğan grubunun haliyle bunu ön plana çıkarmasına sebep oldu. 23 yılla yargılanıyor Aydın Doğan. Devleti dolandırmaktan, bunu da Reza Zarrab ile kapatabileceklerini umuyorlar. Meseleye Amerika el atmışsa, bilelim ki bu bir şekilde Türkiye'yi siyasi açıdan etkilemeye yönelik. Şu an bütün ümitler 17-25 Aralık darbesinin Amerikalı bir savcı tarafından tamamlanması. Bu da kimin ümidi; Paralel Yapı'nın isteği. Korkunç bir akıl tutulması ve üstelik çok komik. Yabancı bir ülkenin savcısı kalkıp burada başlatılan bir soruşturmayı Amerika'da tamamlayamaz.'