Abone Ol

Ameliyatta karnında mala unuttular

İstanbul’da, karın ağrısıyla kaldırıldığı hastanede dalak ameliyatı olan 35 yaşındaki Fatma Soylu’nun karnında, organları ayırmaya yarayan cerrahi mala unutuldu.

Ameliyatta karnında mala unuttular

Ameliyattan 43 gün sonra şiddetli karın ağrısının gerçek nedenini öğrenen Soylu, farklı bir hastanede karnından çıkartılan yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki malayı görünce bayıldı.

Soylu, malayı unutan doktorların kendisinden özür dahi dilemediğini, alelacele yeni bir ameliyat yaparak ‘küçük bir alet unutulmuş, onu çıkaracağız, olumsuz hiçbir şey yok’ dediğini söyledi. Karın boşluğundaki ağrı nedeniyle 1,5 ay önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran Fatma Soylu’ya, spontane dalak patlaması teşhisi konuldu.

Ameliyatta karnında mala unuttular - Resim: 1

Ameliyat olması gerektiği söylenen Soylu, geçirdiği operasyonun ardından 3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Ancak Soylu’nun hayatı bu saatten sonra tam anlamıyla kâbusa döndü. Ağrıları azalmak yerine katlanarak artan ve yürümekte bile zorlanan Soylu, ameliyattan sonra 3-4 kez daha aynı hastaneye gitti. Şiddetli ağrıları olduğunu söylemesine rağmen, bunların ameliyat sonrası için normal olduğu ve hatta bu sancıları abarttığı ifade edildi. “Yaklaşık 42 gün boyunca ağrım ve sızım hiç dinmedi. Beni yerlere yatıracak şekilde ağrılarım oldu. Sürekli içime bir şeyler batıyor, sanki kalbime bir şey saplanıyor gibi acılar hissediyordum.” diyen Soylu'dan ağrıları abarttığı düşünülerek psikolojik tedavi alması istendi.

Ameliyatta karnında mala unuttular - Resim: 2

Malayı karnında unutan doktorlar ve hastane hakkında bütün hukuki girişimleri başlattıklarını ve Sağlık Bakanlığına da konuyu ilettiğini belirten Soylu, “İnşallah bu sefer devlet, kendi hastanesi olduğu için beni göz ardı etmeyip beni de göz önünde bulundururlar ve benim hakkımı yemezler. Sadece bunu istiyorum.” dedi.