Abone Ol

Altın elbiseli adam vefat etti: Barkın Bayoğlu kimdir?

Altın elbiseli adam lakabıyla tanınan, Türkiye'de birçok kişiye motosikleti sevdiren 'Barkın Bayoğlu' dün gece 02:00 sularında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde emlak danışmanı Buğra Erdem'e çarptı.

Altın elbiseli adam vefat etti: Barkın Bayoğlu kimdir?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde araç süren Erdem, aracını durdurdu. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; ünlü motosikletçi araçtan inen Erdem'e çarptı. Buğra Erdem, olay yerinde vefat ederken; çarpmanın etkisiyle motosikletinden savrulan Bayoğlu, hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Altın elbiseli adam olarak tanınan  Barkın Bayoğlu, dün gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafik kazasında hayatını kaybetti. Trafik kazasında Bayoğlu’nun ölüm haberini duyan motosiklet kullanıcıları büyük bir şoke geçirdi.

Altın elbiseli adam lakabıyla tanınan Barkın Bayoğlu kimdir?

Türkiye’de motosiklet alanında söz sahibi olan Bayoğlu yaptığı röportajda kendini şu şekilde tanıtıyor: 1975 yılında İstanbul’da doğdum. İlkokula burada başladım ailemin İngiltere’ye göç etmesi ile orada devam ettim. Akabinde Belçika’ya siyasal bilimler okumak için gittim fakat okuyamadım. Avrupa’nın kötü bir özelliğidir gençleri zehirler. Geri geldiğimde Bilgi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslar Arası İlişkiler Bölümünü bitirdim. Bilgi’nin ilk mezunlarındanım 1998.Dördüncülük ile bitirdim okulu.

MOTOSİKLET TUTKUSU NE ZAMAN BAŞLADI?

Motosiklet tutkusu ilkokul ikinci sınıfta başlayan Bayoğlu röportajında bu tutkunun nasıl geldiğini şu şekilde anlatıyor: Bende motosiklet aşkı çok çok eskilere dayanıyor. İlk motosiklet fuarına İngiltere’de gittim. İlkokul ikinci sınıftaydım. Orada benim aklım gitti ve âşık olmuştum artık.

ALTIN ELBİSELİ ADAM LAKABI

İlk motosikletini lisedeyken alan Bayoğlu “altın elbiseli adam” lakabının nasıl aklına geldiğini şu şekilde anlatıyor: Kazakistan’da çalışırken Altın Elbiseli Adamı müzede görmüştüm, bir prens. M.Ö. 5.yy’da erken yaşında ölmüş biri. Otopark inşaatı sırasında mezarı bulunuyor. Elbisesi altın, içinde kırmızı bir kaftanı var ve çivi yazısı ile yazılar üzerinde. M.Ö.5. yy ve o yazılar Türkçe idi. Bu beni bayağı etkilemişti. Ayrıca 2008 yılında İki Teker Dergisi’nde çalışırken bir sponsor  Barkın’a da tulum getirdik dedi. Bu sene İtalya’da dore renk moda olduğu için tulumu da altın renginde getirdik dedi. E bizde video çekeceğiz, ne yapalım dedik, Altın Elbiseli Adam olsun o zaman fikrinde buluştuk. Hem de ölmekte olan Türk anlayışını diriltiriz hem de mesajı alttan alttan vermeyi amaçladık. Çünkü bizi sevmeyen insanlar bunu yavaş yavaş yapıyorlar. Bizde bu taktik ile yapmak istedik.