Abone Ol

Altan Tan: Bale kursunda seks skandalı oldu diye balerinleri suçlamak yanlış

HDP Milletvekili Altan Tan, Karaman'da çocuklara tecavüz skandalını değerlendirirken Ensar Vakfını suçlamamak gerektiğini çok tartışılacak bir örnekle savundu...

Altan Tan'ın sözleri sosyal medyayı karıştırdı

HDP'li Tan, Karaman'da meydana gelen olayla ilgili bir soruya karşın şu ifadeleri kullandı:

"Bale kursunda bir seks skandalı oldu diye bütün balerinleri suçlamak veya HDP'li belediyede buna benzer birşey olduğu vakit tüm HDP camiasını suçlamak, MHP'yi, CHP'yi suçlamak yanlış. Bu açıklama kimseyi kesmiyor. Ya bütün vakıf cemaatlere küfredeceksin hükümete küfredeceksin veya bütün bunları koruyacaksın, olayın üstünü örtmeye çalışacaksın.

Ben ikisini de yapmıyorum. Geçen haftada söyledim. Belli bir kesim islam düşmanlığını kendine siyaset edinmiş bir kesim bunu da laiklik modernlik solculuk olarak anlatan bir kesim 'Altan Tan tecavüzcüleri koruyor' dedi. Aile Bakanı bu olayı aydınlatmalı ve bunun uzantılarına girmeli. Ne kadar kanun dışı kurs varsa dini, laik ayırmadan ne varsa bunların hepsini araştırmalı. Ama kalkıp da bunun üzerinde töhmet altında bırakıp demeyecektin. Bütün yurtların kanuna, kontrole bağlanması lazım."