Abone Ol

Alper Potuk'un yeni aşkı Sebahat Kumaş kimdir?

Sebahat Kumaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Sebahat Kumaş hangi dizilerde oynadı soruları futbolcu Alper Potuk ile aşk yaşamasının ardından akıllara takıldı. Son olarak Kalbimdeki Deniz dizisinde oynayan Sebahat Kumaş cesur pozları ve düzgün fiziği ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Alper Potuk'un yeni aşkı Sebahat Kumaş kimdir?

Sebahat Kumaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve Sebahat Kumaş hangi dizilerde oynadı, Sebahat Kumaş dizileri hangisi soruları akıllara takıldı.

Futbolcu Alper Potuk ile yakınlaşan oyuncu Sebahat Kumaş'ın hayatı bir anda merak konusu oldu.

Tuvana Türkay'dan ayrıldıktan sonra oyuncu Sebahat Kumaş ile aşk yaşayan Alper Potuk'un aşk hayatı magazinler tarafından günün konusu oldu. Sebahat Kumaş kimdir, kaç yaşındadır?

İşte Sebahat Kumaş hakkında merak edilenler...

Sebahat Kumaş kimdir? 

1989 yılında Aydın’da dünyaya gelen Sebahat Kumaş, çocukluk yıllarını İzmir’de geçirmiştir. Lisenin ardından erken yaşlardan beri ilgisi olduğu fotoğrafçılık alanına yönelen Kumaş, üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü’nde tamamladı.

Oynadığı diziler

Bir süre modellikte yapan Sebahat Kumaş 2009 yılında oyunculuğa adım attı. Arka Sıradakiler, Bahar Dalları, Adanalı, Türk Malı ve Muhteşem Yüzyıl gibi yapımlarda rol alan Kumaş, 2013 yılında ekranlara gelen Karagül adlı dizide canlandırdığı “Melek” karakteriyle popüler oldu.

Bu dizinin ardından Kalbimdeki Deniz dizisinde “Diyar Sarıkaya” rolü ile izleyici karşısına çıkmıştır.

Alper Potuk kimdir?

Alper Potuk; 8 Nisan 1991'de, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, fabrika işçisi baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi.Sırasıyla babasının işi nedeniyle Balıkesir'in Bandırma ve Eskişehir'in Çifteler ilçelerinde yaşadı.2002'de Çiftçelerspor'un altyapısında futbola başladı. Burada Eskişehirspor'la oynanan ve 4-1 kaybedilen maçta takımının tek golünü frikikten atmasından ötürü rakibinin dikkatini çekti ve 2005'te Eskişehirspor'un altyapısına transfer oldu.

Kulüp kariyeri 

29 Mayıs 2009'da, 2008-09 sezonunun son haftasında, Gaziantepspor ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna girerek ligdeki ilk maçına çıktı.2009-2010 sezonunda ligde 16 kez forma giyen futbolcu, yetenekleriyle kısa sürede Eskişehirspor'un vazgeçilmezleri arasına girdi. Alper Potuk'un Eskişehirspor formasıyla ilk 11'de sahaya çıktığı ilk maç 10 Ocak 2010'da Fenerbahçe'nin deplasmanda 1-0 kazandığı Türkiye Kupası maçıdır.

İllereyen zaman içerisinde takım'da daha sık oynama fırsatı buldu ve 2010-11 sezonunda ilk onbir'de oynamaya başladı. İlk arabasına Eskişehirspor'da oynarken o zamanki teknikdirektörü Bülent Uygun'un kulüp başkana Halil Ünal'a söylemesi sonucu Halil Ünal'ın araba hediye etmesi sonucu sahip olur. 2010 - 2011 sezonunda ilk 11'de şans bulmaya başlayan Alper Potuk, Kariyerindeki tek kırmızı kartını Eşkişehispor'un 12 Mart 2011 tarihinde deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'u 2-0 yendiği maçta 87. dakikada 2. sarı karttan gördü. Sezon boyunca 20 lig maçında 4 asist yaptı.

2011-12 sezonunun sezon öncesi transfer döneminde en çok konuşulan genç yetenekler arasına girdi. Eskişehirspor forması altında ligdeki ilk golünü 29 Ekim 2011 tarihinde maçın 9. dakikasında Samsunspor'a karşı attı. Devre arasında Fenerbahçe ile kulübü anlaştı ancak oyuncu anlaşmadı ve tekrar kulübüne döndü. 2011-12 sezonunda ise ligde 35 maç 2 gol 2 asistlik performansıyla dikkat çekti.

2012-13 sezonunda ise iyice takımının oyun kurucusu olan Potuk, 30 lig maçına çıkıp 3 gol atarken sezon başında ise ilk UEFA Avrupa Ligi maçına St. Johnstone karşısında çıktı ve bu maçta bir de gol attı. Eskişehirspor'da 106 lig maçında görev aldı ve 5 gol kaydetti. 22 Mayıs 2013 tarihinde Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe
Fenerbahçe'ye 6.250.000 €+Henri Bienvenu karşılığında transfer olmuştur.Fenerbahçe formasıyla ilk lig maçına 17 Ağustos'ta, Konyaspor karşısında çıktı.Fenerbahçe'de ilk golünü 31 Ağustos'ta Sivasspor karşısında kaydetmiştir.İlk şampiyonluğunu Fenerbahçe'yle yaşamıştır.

Millî takım kariyeri
14 kez millî takımlara çağrılan Alper Potuk, 4 kez Türkiye U-19, 1 kez Türkiye U-20 ve 6 kez de Türkiye U-21 forması olmak üzere toplam 11 kez millî formayı giymiştir ve bu karşılaşmalarda bir gol kaydetmiştir.[5]

Başarıları
Fenerbahçe
Süper Lig şampiyonluk: 2014
Türkiye Süper Kupası: 2014
Türkiye Süper Kupası ikinciliği: 2013