Abone Ol

Almanya'nın yol haritası: İşgal edecek değiliz, Erdoğan’ı daha az dikkate alacağız

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Die Welt gazetesinin tutuklu muhabiri Deniz Yücel’in ‘Türkiye’nin rehinesi’ olduğunu savundu.

Almanya’nın yol haritası: İşgal edecek değiliz, Erdoğan’ı...

‘İşgal edecek değiliz’

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Türkiye’yi Die Welt muhabirinin serbest bırakılmasına zorlamak için Alman hükümetinin elinde sadece ekonomik ve diplomatik araçlar bulunduğunu dile getiren Gabriel, “Sonuçta Türkiye’yi işgal edecek değiliz”diye konuştu.

‘Çok fazla dikkate almamak daha iyi’
Alman bakan, Erdoğan için de“Uzun süre ona karşı mantıklı bir tutum sergilemeye çalıştık. Bazen belki de onu çok fazla dikkate almamak daha iyi”ifadelerini kullandı.

Türkiye-Almanya gerginliği

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler, darbe girişiminin ardından gerilmişti. Türkiye,‘FETÖ’ şüphelilerinin iadesi talebine ret yanıtı aldığı Almanya’nın parlamento üyelerine İncirlik Üssü’nü kapatmıştı.

Almanya’nın referandum öncesi AKP’li bakanlara propaganda izni vermemesi, yasağın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ‘Nazi uygulaması’olarak nitelenmesi ve nihayet Alman vatandaşı hak savunucusu ve gazetecilerin‘terörist’ ve ‘casus’suçlamalarıyla tutuklanması gerilimi doruğa çıkarmıştı.

Son olarak Almanya Türkiye’ye karşı birtakım ‘yaptırımlar’uygulamaya başlamıştı.