Abone Ol

Almanya dışişleri bakanı: Hayır oyu verenlere vize serbestisi gelmeli

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) müzakerelerinin durdurulması fikrine karşı çıkan Almanya Dışişleri Başkanı Sigmar Gabriel, referandumda ‘Hayır’ oyu verenlere vize muafiyeti getirilmesi önerisinde bulundu.

Hayır oyu verenlere vize serbestisi gelmeli

AB Dışişleri Bakanları toplantısı için Malta’da bulunan Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, referandum sonrasında AB ülkeleri arasında tartışılmaya başlanan Türkiye ile AB müzakerelerinin durdurulmasına karşı çıktı: “Biz ilişkilerin durdurulmasının tamamen yanlış olacağını düşünüyoruz.”

Türkiye’yi Rusya’nın yanına itmek istemediklerini söyleyen Gabriel, ‘yeni diyalog kanalları’ aranması gerektiğini kaydetti.

‘Hayır’ diyenlere vize serbestisi

Türkiye’deki demokratik güçlerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Alman bakan, geçen günlerde gündeme getirdiği ‘seyahat kolaylığı’ önerisini referandumda ‘Hayır’ oyu kullananları kapsayacak şekilde genişletti: “Entelektüleller, sanatçılar, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları için neden vize muafiyeti getirmiyoruz? Yani herkes için değil ama, Türkiye’nin referandumda karşı oy kullanan ve demokratik olmayı hedefleyen kesimine. Ben onları hayal kırıklığına uğratmamamız gerektiğini düşünüyorum.”