Abone Ol

Alina Boz: Pişmanlık yaşamak istemiyorum

Paramparça dizisinin Hazal'ı Alina Boz, samimi açıklamalarda bulundu.

Alina Boz: Pişmanlık yaşamak istemiyorum

Paramparça’da canlandırdığı Hazal karakteriyle dikkat çeken Alina Boz, nasıl biri olduğundan bahsederek, "En sevdiğim renk, en sevdiğim müzik gibi şeylerin cevabı bende yoktur. Hoşuma giden her şeyi severim. Ama çok kararsızımdır" diyor.
Enerjik görünüyorsun bu tempoda bunu nasıl başarıyorsun?

Aslında özel yaptığım bir şey yok. Genel olarak hep böyle enerjim yüksektir. Bu ara çok fazla enerji ve meditasyonla ilgili kitaplar okumaya başladım içim açıldı onların etkisi olabilir. İşim çok planlı programlı gidiyor. Keyfim yerinde. Bu sette böyle bir düzene alıştıktan sonra açıkcası bir sonraki işimde nasıl olacak tereddütlerim var. Çünkü diğer setler çok fazla çalışıyor.
3 sezondan beri başarılı bir oyunculuk sergiliyorsun. Oyunculukta iddian arttı mı?

İlk bölüme göre tabiki daha çok kendimin farkındayım. Ama tamamen oldum, piştim diyemem. Artık Hazal'a alıştım onun için bir iddiam var. Bu işten öncesini düşündüğümde sahneye nasıl girdiğimi bile hatırlamıyorum. Şuan artık neyin nasıl ilerlediğini biliyorum, set adabı bende oturdu. Bu açıdan gayet iyiyim bence.

Komedi oynamak için hazır değilim

Bundan sonrası için hangi role kendini hazırlıyorsun?

Drama çok seviyorum. Komedi için kendimi pek hazır hissetmiyorum. Belli bir karakter için kendimi hazırlıyorum diyemem ama Hazal'dan sonra tekrar aynı tarzda kötü bir karakteri oynamak istemem. İyi bir rol olsa güzel olur. Tabii bu gelen işe senaryoya, yönetmene ve karaktere göre değişkenlik gösterebilir.

Seni Hazal'la bütünleştiren izleyicilerin tavrından ve yorumlarından rahatsız oldun mu hiç?

Hiç rahatsız edici bir şey yaşamadım. Sokakta hiç kötü bir laf eden olmadı. Tam aksine ne kadar tatlısın diziyle hiç alakan yok diyorlar. Bunu demelerinden çok mutlu oluyorum. Tabii beni yakından görmeyenlerin en büyük yanılgısı beni Hazal gibi kötü sanmaları.

"Daha yeni yeni kendimi tanıyorum. Bu yüzden acele kararlar vermek istemiyorum..."

Alina nasıl bir genç kızdır desem kendini nasıl anlatırsın?

En sevdiğim renk, en sevdiğim müzik gibi şeylerin cevabı bende yoktur. Hoşuma giden her şeyi severim. Bir karar verirken duygularımla hareket ederim. Ama çok kararsız biriyimdir. Bir şey alırken veya yaparken hep fikir almak ve onaylanmak isterim. Çok çekingenim. Telefonda su veya siparişi bile veremem.

Oyunculukta hiç seni korkutan şeyler oldu mu?

Benden isteneni yapamazsam diye korktum. Çünkü karşımda dev oyuncular vardı. Artık başarısızlık korkum yok. Oyunculuk dersleri almaya başlayacağım ve herkesi memnun etmek için hareket etmek istiyorum.

Yönlendirmeye açık biriyim

Oyunculuk eğitimi alacağını söylüyorsun ama daha önce psikolog olmak istediğin yazıldı...

Oyunculuğu ekstra bir eğitim olarak alacağım. Psikolog falan olmak istemiyorum. Sadece psikoloji okumak istediğimi söyledim ama nedense öyle yazmışlar. Şuan psikoloji okuyup okumamak arasında gidip geliyorum. Daha yeni yeni kendimin farkına varıyorum. Aceleyle karar vermek istemiyorum. Belki üniversitede tiyatro okurum belli olmaz. Yönlendirmeye ve bana verilen tavsiyelere çok açığım. Çünkü çevremde birçok örnek aldığım insandan alıyorum bu tavsiyeleri.

Geçen zaman içinde nelere karşı tavrın oluştu?

Yaşım gibi davranmak istiyorum. Bu benim için çok önemli. Dizide yapılan saç makyaj benim elimde olan bir şey değil ama set dışında görünmek istediğim şekil yaşımın gerektiği gibi olmak. Günlük hayatımda kendim gibi davranmak istiyorum. Duruşumşa ilgili bir tavrım oluştu. Çünkü pişmanlık yaşamak istemiyorum.

Melis Güvenç/Vatan