Abone Ol

Hürriyet muhabiri Ali Koç paylaşımı yüzünden işinden oldu

Hürriyet gazetesi Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanlar, yayınlanmayan haberi ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç paylaşımları nedeniyle kuruma savunma verdiğini ve Hürriyet'le yol ayrımına geldiğini duyurdu.

Hürriyet muhabiri Ali Koç paylaşımı yüzünden işinden oldu

Hürriyet gazetesi Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanlar, Asistanaliz'e canlı yaptığı yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hürriyet ile olan birlikteliğimi noktalama kararı aldım. Dün hayatımın en zor günlerinden birini yaşadım. Haberim yayınlanmadı.

Sonra Ali Koç'un açıklamaları nedeniyle savunmam istendi. Ben zor günler yaşadım. 3 Temmuz sürecinde mevcut Fenerbahçe muhabirlerinden bir tanesi mesaj attı. 'Tarafsız değilsin' dedi.

'Fenerbahçe şike yaptı yazmıyorsun' dedi. Ben o günlerde Fenerbahçe şike yaptım deseydim çok daha fazla para kazanırdım. O günlerde FETÖ'nün rüzgarına kapılıp gidenler çok daha fazla para kazandı, çok güzel işler buldu.

Ben o günlerde çok kaybettim. Kaybederken en azından başımı yastığa huzurlu koydum. Maddi anlamda manevi anlamda kaybettim. Benim patronum Futbol Federasyonu Başkanı. Hakemleri eleştirdim. Ben çıktım herkesi eleştirdim. Ben Ali Koç'u desteklemişim.

Destekledim. Benim kişisel fikrim. Fenerbahçe aleyhine bir şey söylediğin zaman iyi gazetecisin. Fenerbahçe lehine bir şey söylediğin zaman kötü gazetecisin. Bu nasıl bir düzen anlamıyorum. Bundan sonra ne olursa olsun. Benden savunma isteyenlere gerekli şeyleri yazdım.

Tazminatımı hesaplasınlar ben gidiyorum dedim. Bundan sonrası onlara kalmış. Gazeteye gittiğim zaman onurlu davranışımı sergiledim. Geri adım atmadım. Benim şu an Hürriyet'le bağlantılarım kopmadı. Tazminatımı almadım daha. Ben yürekli bir şekilde ne doğru biliyorsam onu yapacağım. Benim için Hürriyet bitti"

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir ile ilgili kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Koç, Özdemir'in Türk futboluyla ilgili endişelerinin olduğunu belirtmesine rağmen farklı söylemlerde bulunmasına tepki göstermişti.

Koç "Benim açıklamalarım Türkiye Futbol Federasyonu'nda ciddi rahatsızlığa sorun olmuş ve bu açıklamaları zayıflatmak için Nihat bey kendini kullandırtmış. TFF'ye Fenerbahçe'yi temsilen atanan Nihat beyin, bize karşı söyleyeceği söylemlerinin herhalde daha çok ilgi göreceği düşünülmüş.

TFF'de bazı insanlara şirin gözükmek, bazı insanlara sahip çıkmak adına, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün açıklamalarını boşa çıkarmak için, Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet etmiş bir insanın söylemlerini kullanmak çok acı bir durumdur.

Fenerbahçe'yi temsil eden bir kişinin, bu şekilde kulübümüzü hedef alması, camiamız açısından son derece acı bir durumdur. Siz hiç herhangi bir kulüp temsilcisinin, TFF'de temsil ettiği kulüp aleyhine bu şekilde açıklama yaptığını, hedef aldığını gördünüz mü?"