Abone Ol

Akşener'in yerine vekalet edecek kişi kadın olacak

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, TBMM'de 8 Temmuz'da milletvekillerinin yemini ile başlaması beklenen 27. dönemde, İYİ Parti vekilleri ilk olarak parti grup yönetimini oluşturacak.

Akşener'in yerine vekalet edecek kişi kadın olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'A Takımı'nda yer alan Ankara Milletvekili Şenol Bal'ın Meclis Grup Başkanı olmasını istediği ve kendisini işaret edeceği belirtiliyor.

TBMM Başkanlığı'na grubun kurulduğunun bildirilmesinin ardından, içtüzükte tanımlanmış süreç işletilecek.

'AKŞENER, GRUP BAŞKANI OLARAK ŞENOL BALI'I DÜŞÜNÜYOR'

Çifte seçimin hemen ardından, Akşener'in Meclis'te kendisine vekalet edecek ismin de kadın olmasını istediği konuşuluyor.

Akşener'in, grup başkanı olarak Ankara Milletvekili Şenol Bal'ı düşündüğü belirtiliyor. Mevcut içtüzüğe göre, dışarıda kalan genel başkan grup başkanı olamıyor.

Ancak içtüzükte bu yönde değişiklik planlandığı ifade ediliyor. Meclis'te 43 vekille temsil edilen İYİ Parti, ayrıca parti grup başkanının yanı sıra, TBMM Başkanlık Divanı üyelerini de belirleyecek. Aldığı oy oranı nedeniyle İYİ Parti'ye TBMM Başkanvekilliği görevinin düşmeyeceği, sadece 16 kişilik Meclis yönetiminde kâtip üyelik verilebileceği belirtiliyor.

Akşener'in yerine vekalet edecek kişi kadın olacak - Resim: 1