Abone Ol

Akşener'in gizli Demokrat Parti planı ne? İYİ Parti'den bomba kulis

Turkiyegundemi.com yazarı Müşerref Seçkin bomba iddiayı yazdı: İYİ Parti'nin kurulmasından beri dinmeyen bir homurtu var. AKP'ye alternatif olacaksa neden merkez sağdaki ağır toplar yok? Demokrat Parti son anda neden devreden çıktı?

Akşener'in gizli Demokrat Parti planı ne?

İŞTE MÜŞERREF SEÇKİN'İN YAZISINDAKİ O BÖLÜM:

Meral Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti, iktidar partisine oy vermekten yorulmuş bazı kesimlerin yanısıra, arayış içindeki orta sağ partilerin yandaşlarını da hayal kırıklığına uğrattı.

Asla CHP'ye oy vermeyeceklerini bildiğim isimler bile zoraki de olsa bu partiye oy verdiler. Gerçi Kılıçdaroğlu'na Deniz Baykal'dan daha soğuk bakanlar da, hiç oy vermemeyi tercih ettiler.

Siyasette gençlerin olması önemlidir. Ama eski siyasetçilerin de çok hafife alınmayacak özellikleri var. Bölgelerinde hemen her mahalleyi, demografik yapıyı hatta 3 kuşak önceki muhtarı bile tanırlar.

Sayıları çok fazla değilse de onların tanıdığı kişilerin sayısı oldukça fazladır. İşte eski ANAP, AP, DYP gibi merkez sağ partilerin önemli ismleri İYİ Parti'de devre dışı kaldı. Peki ama neden?

Birinci neden Gültekin Uysal Başkanlığındaki Demokrat Parti, İYİ Parti'ye katılacakken son anda vazgeçildi. "Herhangi bir durum" olasılığına karşı yedekte tutulması kararlaştırıldı. Herhangi bir durum olmazsa ise bazı önemli isimlerin o çatı altına sokularak seçim ittifakı yapılması düşünüldü.

Mesela Hüsamettin Cindoruk. Cindoruk merkez sağda önemli bir isim. Akşener mutlaka ziyaret edeceğim demişti sosyal medya takipçilerinin birine. Ama görüşme olmadı. Belki de kamuoyu gözüönünde olmadı. Belki de İYİ Parti kartlarını şimdiden göstermek istemiyor. (Turkiyegundemi.com)

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN