Abone Ol

AKP'ye yakın gazeteler Zarrab'ın rüşvet itiraflarını görmedi

ABD'deki Reza Zarrab davası dünya basını için bile çok önemli haber haline gelirken Türkiye'deki bazı gazeteler sayfalarında yer bile vermedi. Hükümete yakın gazeteler Zarrab'ı görmezken, hangi gazeteler bakın ne manşet attı?

AKP'ye yakın gazeteler Zarrab'ın itiraflarını görmedi

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada ‘tanık’ sandalyesine oturan Reza Zarrab'ın Zafer Çağlayan'a '45-50 milyon avro, 7 milyon dolar ve 2.5 milyon liralık rüşvet verdim' iddiası iktidar medyası tarafından görülmedi.

Güneş ve Akşam birinci sayfasında davadan bahsetmedi. Doğan medyasının gazetelerinden Hürriyet ise davayı manşetten "Mahkemede konuşuyor" diye verdi.

Sabah, Reza Zarrab davasına yalnızca birinci sayfasında değil gazetenin hiçbir sayfasında yer vermedi. Sabah'ta Zarrab'a ilişkin tek haber 24. sayfada TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un yaptığı "ABD'ye gidişi incelenmelidir" açıklamasıydı.

18. sayfada ise Bercan Tutar'ın "Zarrab tiyatrosu" başlıklı köşe yazısında "ABD'deki çokuluslu kumpasın hedefi Erdoğan'sız Türkiye'dir" denildi.

İŞTE 30 KASIM 2017 TARİHLİ GAZETELERİN MANŞETLERİ... TIKLAYIN