Abone Ol

AKP'li Tuzla Belediyesi'nden Ben Deist sansürü

AKP’li Tuzla Belediyesi, 15 Kasım Cuma günü oynanması planlanan oyunu, belediyenin ilgili kurumundan onay almasına rağmen oyundan bir gün önce iptal etti.

AKP'li Tuzla Belediyesi'nden Ben Deist sansürü

AKP’li Tuzla Belediyesi, deist bir gencin sorgulamalarını konu alan “Ben Deist” adlı oyunu sansürledi.

15 Kasım Cuma günü oynanması planlanan oyun, belediyenin ilgili kurumundan onay almasına rağmen oyundan bir gün önce iptal edildi.

Odatv’ye konuşan oyunun yazarı ve yönetmeni Cüneyt Sezer, oyunun iptal kararının telefonla kendilerine bildirildiğini söyledi.  Sezer, bu oyunu başka belediyelerde oynadıklarını, bir sorun yaşamadıklarını kaydetti.

Herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten Sezer, “İptal kararının ardından CİMER’e şikâyette bulunduk ancak bu kez de bize, eğer şikâyetinizi geri çekmezseniz diğer belediyelerde de oyununuzu oynayamazsınız dendi” diye konuştu.

AKP'li Tuzla Belediyesi'nden Ben Deist sansürü - Resim: 1

“ŞİKAYETİMİZDEN SONRA BİZİ TEHDİT ETTİLER”

Kendilerinin belediye kaynaklarından bilgi aldıklarını söyleyen Cüneyt Sezer, şunları kaydetti:

“Belediye başkanının bir yerden talimat aldığını bunun üzerine oyunun iptal edildiğini öğrendik. Ama talimatı nereden aldılar, ne gerekçeyle aldıklarını bilmiyoruz.

Şikayetimizden sonra bizi tehdit ettiler. Şikayetinizi çekmezseniz sizi başka belediyelerde oynatmayız dediler.

Bu oyunun ne yasalara aykırı bir durumu var ne insanlara karşı bir pozisyonu var. Daha önce oynanmış bir oyun. Biz oyunun her şeyini daha öncesinden vermiştik ve kabul etmişlerdi.

Bize şimdi olur böyle şeyler, sineye çekin diyorlar.”

Oyunda deizmi savunmadıklarını, herhangi bir dinin propagandasını yapmadıklarını, yalnızca deist bir gencin deizmi sorgulama sürecini yansıttıklarını belirten Sezer, sansürü kesinlikle kabul etmediklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

AKP'li Tuzla Belediyesi'nden Ben Deist sansürü - Resim: 2

(ODATV)