Abone Ol

AKP’li Savcı Sayan’ın torpil yalanlamasına İsmail Saymaz’dan jet cevap

Gazeteci İsmail Saymaz ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan arasında yeğen kayırma üzerinde tartışma çıktı. Saymaz, Sayan'ın yeğenini belediyeye özel kalem müdürü olarak atadığını söyledi.

AKP’li Savcı Sayan’ın torpil yalanlamasına İsmail Saymaz’dan jet cevap

Sayan'dan "Üniversite mezunu, sıradan bir işçi olarak belediyede çalışıyor benden önce işe alınmış" yanıtını gelince, Saymaz, "İspatı çok kolay. Bir buçuk saat önce Ağrı Belediyesi’ni arayarak, çıkan görevliye özel kalemle görüşmek istediğimi belirtip adını sordum. Sağ olsun, 'İbrahim Sayan' dedi. Sen de arayabilirsin" karşılığını verdi.

Türkiye'deki belediyeler üzerinden nepotizm/kayırma eksenli yeni bir tartışma başladı. Muhalefette yer alan partilerin AKP'yi sık sık eleştirdiği liyakatsız atamalar CHP'li belediyelerde de ortaya çıktı.

Twitter'da gazeteci İsmail Saymaz'ın AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Sayan'ı suçlayan ifadeleri ikili arasında gerilime neden oldu.

Saymaz ilk olarak "AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yeğeni İbrahim Sayan’ı belediyede işe sokarak, özel kalem görevine getirdi" dedi.

AKP’li Savcı Sayan’ın torpil yalanlamasına İsmail Saymaz’dan jet cevap - Resim: 1

Saymaz'ın iddiasına Sayan'da yanıt geldi. "Saygısız herif" diye söze giren Sayan, "İbrahim Sayan üniversite mezunu, sıradan bir işçi olarak belediyede çalışıyor benden önce işe alınmış. İbrahim Sayan özel kalem müdürü değil ispatlamazsan şerefsizsin beni yazarak prim yapmak istiyorsun senin gibi iftiracılarla işim olmaz hadi oradan hadi işine" ifadesini kullandı.

AKP’li Savcı Sayan’ın torpil yalanlamasına İsmail Saymaz’dan jet cevap - Resim: 2

Saymaz bunun üzerine ispatın çok kolay olduğunu ve belediye personeline özel kalem müdürünün kim olduğunu sorduğunu söyledi. "İspatı çok kolay. Bir buçuk saat önce Ağrı Belediyesi’ni arayarak, çıkan görevliye özel kalemle görüşmek istediğimi belirtip adını sordum" diyen Saymaz, "Sağ olsun, 'İbrahim Sayan' dedi. Sen de arayabilirsin" ifadesini kullandı.

AKP’li Savcı Sayan’ın torpil yalanlamasına İsmail Saymaz’dan jet cevap - Resim: 3