Abone Ol

AKP’li eski vekil Ersönmez Yarbay: Babacan hareketi AK Partiyi seçmen bazında etkiler

AKP’yi seçmen bazında etkileyeceğini belirttiği Babacan hareketi Ersönmez Yarbay’a göre, genç bir kadro, iyi bir söylem ve sistemi rehabilite edici söylem geliştirebilirse başarılı olur.

AKP’li eski vekil: Babacan hareketi AK Partiyi seçmen bazında etkiler

(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi.com Özel Haber)

İYİ Parti kurucularından Ersönmez Yarbay, AKP’li milletvekili olarak 22.yasama döneminde aynı sıraları  paylaştığı Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Ali Babacan’ın, yeni parti ilanı olarak değerlendirilen istifasıyla ilgili, “Yeni arayışların ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyorum, Babacan’a başarılar diliyorum” diye değerlendirdi.

AKP’yi seçmen bazında etkileyeceğini belirttiği Babacan hareketi Yarbay’a göre, genç bir kadro, iyi bir söylem ve sistemi rehabilite edici söylem geliştirebilirse başarılı olur.

Yarbay,  Babacan’ın istifası ve bundan sonraki süreçle ilgili Türkiye Gündemi’ne değerlendirmesi şöyle:

AKP’li eski vekil Ersönmez Yarbay: Babacan hareketi AK Partiyi seçmen bazında etkiler - Resim: 1

“AK Partiyi seçmen bazında etkiler”

Ben yeni arayışların ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyorum. Ali Babacan’ın çıktığı ya da çıkacağı yolda başarılar diliyorum. Türkiye bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulmalıdır ancak siyaset o zaman rayına girer. Bu sistem,  devam ettiği takdirde siyaset yapma imkanı da kalmaz.

Ülke de zaten üçüncü dünya ülkesi olur.  Onun için halk partili olmayan tarafsız bir cumhurbaşkanı talep ediyor. Bu talep doğrultusunda yeni siyasi çıkışların başarılı olacağına inanıyorum. Siyaset tek başına Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu meselesi değil burada ekip önemli.

Ekibin gençlerden oluşması gerekiyor. Çünkü Türkiye’deki siyaset aktörleri ben dahil çok ihtiyarladı. Bunu için siyasetin gençleşmesi gerekiyor. Genç bir kadro iyi bir söylem ve sistemi rehabilite  edici söylem geliştirebilirse  başarılı olur.

AK  Partiyi seçmen bazında etkiler,  belediye başkanlığı ya da milletvekilliği  düzeyinde ne ölçüde bu harekete ne kadar katılım olur bunu kestiremiyorum. Milletvekillerinin genel eğilimlerinin ne olduğunu bilmiyorum.

(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi.com Özel Haber)