Abone Ol

18 yıllık caddenin adı Bakan Fatih Dönmez yapıldı

Bilecik'in AKP'li Gölpazarı Belediyesi, Orta Mahalle'de bulunan Orgeneral Aytaç Yalman Caddesi'nin ismi meclis üyelerinin ortak kararı ile değiştirdi. Caddeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in adı verildi.

18 yıllık caddenin adı Bakan Fatih Dönmez yapıldı

Aytaç Yalman Jandarma Genel Komutanıyken Bilecik Gölpazarı'nda 5. Jandarma Tabur Komutanlığı'nı kurup açılışını yapmıştı. Bu nedenle taburun önündeki caddeye 12 Aralık 2001 de adı verilmişti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberi'ne göre, Belediye Başkanı Hayri Suer, Bakan Dönmez'in biyografisinin ve adının yazılı olduğu cadde tabelasını ilçeyi ziyarete gelen Bakan Dönmez'e takdim etti ve Gölpazarı'na büyük desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Memleketinde adının caddeye verilmesinin kendisini duygulandırdığını belirten Bakan Dönmez de, “Çocukluğumuz burada geçti. Bu sokak ve caddelerde bizler de koşturduk. Şu an belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimizin kararı ile eski adı Orgeneral Aytaç Yalman Caddesine benim ismimi vermişler. Aslında ben baba ocağımı ziyarete geldim. Bu gece bana bir sürpriz yaptılar. Burada çocukluk arkadaşlarım da var. Onlarla da hasbıhal ettik. Bu güzel sürprizde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Küçükken oynadığımız caddeye ismimin verilmesi beni çok duygulandırdı” diye konuştu.

Yalman kentte tabur komutanlığı kurmuştu

Aytaç Yalman 2001'de Bilecik Gölpazarı'nda 5. Jandarma Tabur Komutanlığı'nı kurmuştu.