Abone Ol

AK Parti'de kurucu kadroyla büyük yol ayrımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AKP'ye yeniden üye olma töreni, partide yeni bir yol ayrımının da ilk işaretlerini verdi. Törende hazır bulunanlar kadar, olmayanlar da dikkat çekiciydi.

AK Parti'de kurucu kadroyla büyük yol ayrımı

AKP, 14 yıllık iktidarı boyunca mevcut Başbakan Binali Yıldırım dahil dört Başbakan çıkardı.
Salonda bunların üçü mevcuttu. Ancak, sadece Başbakanlık değil, Cumhurbaşkanlığı da yapmış olan Abdullah Gül’ün törende hazır bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. Sadece Gül değil, AKP’nin kurucularından Bülent Arınç da yoktu törende.

AK Parti'de kurucu kadroyla büyük yol ayrımı - Resim: 1

ERDOĞAN: “BU AĞIR YÜKÜ ÇEKEMEYENLER….”

Nitekim, Erdoğan’ın yaptığı konuşma da, törende hazır bulunanlar kadar, “olmayanlara” da mesajlar içeriyordu.
Erdoğan “Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz” dedi. Erdoğan’ın konuşmasının bundan sonrası tam da, 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Abdullah Gül’ün adının tartışmaya açıldığı günün ertesine denk gelip, “bir yerlere net mesaj” içeriyordu. Erdoğan’ın cümlesi aynen şöyle: Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim!

BELEDİYE BAŞKANLARINA TIRPAN MI GELİYOR ?

Erdoğan’ın bir başka mesajı ise, AKP’li belediye başkanlarına yönelik oldu. Cumhurbaşkanı yine isim vermedi; Ancak salonda bulunan herkes, kimleri kastettiğini anladı.
Erdoğan, sadece “hizmet etmek” değil, vatandaşın “gönlüne girmekten” de bahsetti, “Hem hizmet edin hem de kibri bırakın, halkın gönlünüakazanın” dedi.