Abone Ol

AKP yanlısı haber kanalları Digiturk'e para ödüyor mu? İlginç iddia!!!

Yayına yeni başlayan odatv.com sitesinde çok ilginç bir haber yeraldı. Digiturk'te büyük kanal muamelesi gören hangi kanallar beş kuruş para ödemiyor? İşte o iddialar!!!

AKP yanlısı haber kanalları Digiturk'e para ödüyor mu? İlginç...

"İSLAMİ HABER KANALLARI" DİGİTÜRK'E HÜKÜMET BASKISIYLA MI ALINDI?

Digiturk platformuna koymamak için direndiği Haber 7, Samanyolu Haber ve Kanal 24 Haber kanalları nasıl oldu da "Digiturk Ailesi"ne giriverdi?

Ustelik inanılmaz bir özel anlaşmayla…

Tüm bu olayların arkasında, hangi özerk bir kurumun başkanı vardı?

 

İşte ayrıntılar:

Bugun Digiturk ekranında gördugunuz, Haber 7, Samanyolu Haber ve Kanal 24 kanallarının bu platformda yer almasının hayli ilginç bir hikayesi var.

Digiturk aylarca almamak için direndiği bu üç haber kanalını, merkezi Ankara'da bulunan özerk bir kurumun başkanının telefonuyla almak zorunda kaldı.

Ankara'daki özerk Kurum Başkanı, Digiturk'un üst düzey yöneticilerini arayarak, hemen bu kanalların yayına sokulmasını istedi.

Digiturk yetkilileri ne yapacaklarını tartışırken, aynı bürokrattan ikinci bir telefon geldi. Özerk Başkan bu kez bu üç kanalla özel bir anlaşmanın yapılmasını istedi.

 

ÜSTELİK BİR DE ÖZEL ANLAŞMA

 

Digiturk, hukumete yakınlığıyla bilinen bu haber kanallarını almakla kalmadı özel bir de anlaşma yapmak zorunda kaldı.

Bu kanallarla Digiturk'e para vermeyeceklerdi!!!!

İşin özünde Digiturk bu üç kanalla, tıpkı CNNTURK, HABERTURK, TV 8, KANALTURK, NTV vb. kanallarla yapılan anlaşmaların benzerini imzalaması gerekiyordu.

Ancak Özerk Başkanının direktifiyle, bu üç kanalla büyük kanallar KANAL D, ATV ve STAR TV ile yapılan anlaşmanın benzeri yapıldı.

Yani: Hükümete yakın bu üç kanal daha yayın hayatına başlamadan "büyük kanal statüsüne" sokuluvermişti.

Digiturk örneğin KANAL D ile yaptığı anlaşma şöyleydi: Bu kanaldan "üyelik" parası almıyor sadece reklam yeri istiyordu.

Diğer kanallardan örneğin TV 8'den hem reklam yeri aldığı gibi hem de yılda 400 bin dolar alıyor.

Digiturk, Özerk Başkanının telefonuyla, Haber 7, Samanyolu Haber ve Kanal 24 Haber'den tıpkı büyük kanallarda olduğu gibi sadece reklam yeri aldı; yani 400 bin doları almıyor!!!!

Diğer haber kanallarından alınan yıllık 400 bin dolar bu üç yeni kanaldan alınmıyor!

KAYNAK: www.odatv.com