Abone Ol

AKP kulisleri: Küsenler köşesine çekilirdi, ilk defa ihanet durumuyla karşı karşıya kaldık

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partililerin bir araya geldiği Kızılcahamam kampına ilişkin kulis bilgileri köşesine taşıdı.

AKP kulisleri: İlk defa ihanet durumuyla karşı karşıya kaldık

Acet, Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin olarak 'sıkıntı' yaşadıklarını belirttiği il ve ilçelerdeki durumun AKP kulislerinde, "Daha önce küsenler köşesine çekilirdi, çalışmazdı. Ama şimdi ilk defa ‘ihanet’ durumuyla karşı karşıya kaldık” denerek yorumlandığını aktardı.

Erdoğan, Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmasında, “Kırşehir, Bayburt, Bolu, Karaman gibi yerlerde; Yozgat gibi, Erzurum gibi yerlerde ilçe düzeyinde pek çok örnekte bu sıkıntıyı yaşadık.

Bu konularda da derinlemesine çalışılıyor. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu muhasebeyi yaparken asıl gündemimizden kopmayacağız" demişti.

Erdoğan, tüm il ve ilçelerde yaşananların kendisine rapor edildiğini, "Bilesiniz ki bu teşkilat sadece Ankara'da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat değildir. Hangi ilde, hangi ilçelerde neler oluyor, bunların hepsi bize geliyor.

Nerede neler olduğunu, döndüğünü, hepsini biliyoruz" sözleriyle aktarmıştı. Öte yandan Erdoğan konuşmasının devamında, "Gün ola harman ola. Zamanı geldiğinde bizler bu teşkilatın geleceği için de bunların hesabını sormasını biliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak yazarı Acet, Kızılcahamam kampında Erdoğan'ın gündemine getirdiği parti içi sıkıntılara ilişkin kulis bilgileri köşesine şöyle taşıdı:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti yönetimi ile partisinin belediye başkanlarını buluşturan Kızılcahamam kampının açılış konuşmasında uzun uzun seçim değerlendirmesi yapmıştı.

Konuşmanın bir bölümünde bazı yerlerden isim vererek söz edip oralarda yaşanan sıkıntılara atıf yaptı.

Şöyle dedi:

“Kırşehir, Bayburt, Bolu, Karaman gibi yerlerde; Yozgat gibi, Erzurum gibi yerlerde ilçe düzeyinde pek çok örnekte bu sıkıntıyı yaşadık. Bu konularda da derinlemesine çalışılıyor. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu muhasebeyi yaparken asıl gündemimizden kopmayacağız.”

Erdoğan, isimlerini zikrederek bahsettiği bu yerlerde neler olup bittiği kendisine rapor edildiği için bir takım bilgiler üzerine böyle konuşuyor.

Örneğin Kırşehir’de Ak Parti adayı ile bir milletvekili arasında yaşanan kavga; Bayburt’ta, Bolu’da tekrar aday yapılmayan belediye başkanlarının, küskün kalmakla yetinmeyip Ak Parti adayının karşısında bir yerlerde pozisyon alması.

Konuştuğum bir Genel Başkan Yardımcısı, “Daha önce küsenler köşesine çekilirdi, çalışmazdı. Ama şimdi ilk defa ‘ihanet’ durumuyla karşı karşıya kaldık” sözleriyle yaşanan hayal kırıklığını ifadelerine yansıtıyor. Erdoğan’ın “Derinlemesine çalışılıyor” dediği konunun çerçevesi bu. Seçim döneminde gözlenen teşkilat zafiyetleri, partililer arasındaki didişmeler, aynı partide görev almalarına rağmen birbirleriyle kavga etmekle de yetinmeyip rakiplere çalışmak…

Bunları yapanlar derinlemesine bir çalışmayla belirlenecek. İsmi zikredilen yerlerde seçimlerin kaybedilmesinde bu sorunların ciddi anlamda rolünün olduğu değerlendiriliyor.