Abone Ol

Akit yazarı uyardı: Fethedilen kaleler bir bir elden düşebilir!

Akit yazarı, referandumun sonuçlarını irdelediği köşesinde Turgut Özal dönemini hatırlattı ve “fethedilen kalelerin düşebileceği” imasında bulundu.

Fethedilen kaleler bir bir elden düşebilir!

Akit yazarı Ali Akben, referandumun sonuçlarını irdelediği köşesinde Turgut Özal dönemini hatırlattı ve “fethedilen kalelerin düşebileceği” imasında bulundu.

Akit yazarının köşesinden ilgili bölüm şöyle:

“Sebepleri kişiye göre değişen memnuniyetsizler ordusu önümüzdeki referandumda ciddi bir tercihle karşı karşıyalar. Evet hayır yarışının giderek ivme kazandığı bugünlerde sağdan soldan fısıltı gazetesi marifeti ile aykırı sesler duymaya başladım.

Yazmak için okumak, araştırmak, dinlemek, konuşmak gibi fiilleri yerine getirmek icap ediyor. Dostlardan fısıldanan acı sözler ki, doğruluğundan emin olduklarım makalelerimde yer alıyor.

Anketler ne diyor? Nasıl okumak gerekiyor? Söylenen yalanlar dilden dile dolaşırken sahibini dahi inandırabiliyor.

Geçen haftaki makalemde bıçak sırtında olunduğunu ve kararsızların tavrının da bu nedenle sonucu önemli ölçüde etkileyebileceğini aktarmıştım. Aradan geçen bir hafta içerisinde, bu sürece memnuniyetsizler ordusunun artı eksi katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtmek ve vurgulamak istiyorum.

Eski yeni milletvekilinden bürokratına, rektöründen öğretim üyesine, amirinden memuruna hiç tahmin edemeyeceğimiz kişilerden aykırı sesler duyuyorum. 16 Nisan 2017 tarihindeki referandumun ülkemize katacaklarını akıl ve zeka süzgecinden geçirmeden tamamen duygusal argümanlarla egosunun tatmin için kullanacak bir kesim var.

Bu kesimin içerisini dolduran çok geniş bir mozaik, kendi bakış açısı ile görebildiği kadarı ile süreci irdeliyor. Uğradığı mağduriyet, beklentiler, hayaller, gerçekler, algılar, görünür görünmez haksızlık ve adaletsizlikleri bahane ederek kendini aklama ya da öç alma peşinde.

15 yıl iktidarda kalmak ve yorulmamak elbette mümkün değil. Rahmetli Özal dönemini unutmamalıyız. Çok emin olduğu bir referandumu kıl payı kaçırmış ve sonrasında da fethedilen kaleler bir bir elinden düşmüş ve yerel seçimlerde sadece bir ilde iktidarını koruyabilmişti.

Çok şükür o günlere göre bu millet daha dik ve diri ama olsun. Dikkatli olunmazsa geriye kaçışı engellemek zorlaşabilir.

Hayır cephesinin vurduğu yer incitilecek bir tarafımız. Allah’tan tüm dünya zindeleri bir olup, uyuyanlarımızın uyanmasına vesile oldu da şimdilik başa baş mücadele devam ediyor.

Bu referandumda oluşan koalisyonun aritmetik hesabına güvenerek rehavete kapılmak yanlış. Her üç partinin taraftarları arasında farklı sebeplerle ret cephesinin dümen suyuna düşebilecek azımsanmayacak bir çoğunluk var.

Doğuda başka bir dil, batıda başka bir dil kullanan oyun bozucu güruh emeline ulaşabilir. Rehavete kapılmadan, hamasete düşmeden ülkemiz gerçekliğini her kesime anlayacağı dilden aktarmak durumundayız.”