Abone Ol

Akit TV muhabiri Sarıyer'i karıştırdı

Sarıyer'deki Atatürk anmasında Akit TV muhabirinin soruları tansiyonu yükseltti, gergin anlar yaşandı.

Akit TV muhabiri Sarıyer'i karıştırdı

Törenler sırasında meydanda çekim yapan Akit TV muhabiri, ilçeye konulan Anıtkabir maketinin önüne geçerek aylar önce Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Kabe maketi ile Anıtkabir maketini karşılaştırdı ve vatandaşlara sorular yönetti. Muhabir, vatandaşlara, “Üsküdar’daki Kabe maketi eleştirildi neden Anıtkabir maketini eleştirmiyorsunuz?”, “Üsküdar’daki Kabe maketine karşı mısınız” gibi sorular sorunca bir kadın, “Elhamdülillah Müslümanız. Siz niye insanları kutuplaştırıyorsunuz? Siz bizden ne istiyorsunuz? Kabe ile Anıtkabir’i neden karşılaştırıyorsunuz.” diye tepki gösterdi.



Akit TV muhabiri sorularını tekrar edince Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman yanıt verdi. Kahraman, “Sarıyer’in Üsküdar’la bir ilgisi yok. Yanlış insanlara yanlış sorular soruyorsunuz. Üsküdar’a karşı olanda yok, bu anıta karşı olan yok. Biz Sarıyer Belediyesi olarak hiçbir şekilde eleştirmedik. Siz gazetenize ‘mezar taşıdılar’ diye başlık atarsanız insanların tepkisini çekersiniz. Çünkü bizim artık bu dili terk etmemiz, doğru bir dili geliştirmemiz lazım.” dedi.

Akit muhabirinin tekrarı üzerine törene katılan vatandaşlar “Bizim peygamberle bir sorunumuz yok. Atatürk’le Peygamberi karşılaştırmaya utanmıyor musunuz? Halen daha halkı kışkırtıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Akit TV muhabiri ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Törendeki bir grup vatandaşları sakinleştirerek Akit muhabirinin yanından uzaklaştırdı.