Abone Ol

Akın Öztürk'ün kast ettiği isim Erdoğan mı?

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'tan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'la ilgili çarpıcı açıklamalar.

Akın Öztürk'ün kast ettiği isim Erdoğan mı?

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Akın Öztürk'ün arasında geçen konuşmada kast edilen isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mı?

Beyaz TV'de yayınlanan Ne Var Ne Yok?  programına katılan Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Darbe gecesi Abidin Ünal ile Akın Öztürk arasında geçen diyalogların savcılık ifadesinde olmadığının altını çizen Üçok, Abidin Ünal'ın yeniden ifade vermesi gerektiğini söyledi.

Abidin Ünal'ın kendisini makamına davet ettiğini ve açıklamaları yüzünden tepki gösterdiğini anlatan Üçok şu ifadeleri kullandı;

Akın Öztürk'ün kast ettiği isim Erdoğan mı? - Resim: 1

AKIN ÖZTÜRK'LE İLGİLİ ÖNEMLİ DETAY

"15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Akıncı Üssü'nde yaşananları bana anlattı. Dedi ki 'Beni Akıncı Üssü'ne götürdüler ve beni bir odaya attılar. Aradan 5-10 saat geçtikten sonra Akın Öztürk geldi. 'Ooo Abidin sen burada mıydın? ' dedi.Akın Öztürk bana. Ben de 'Ne yani bilmiyor musunuz sanki? Ondan sonra çözün dedi. Akın Öztürk çıkalım dedi. Ben de ben sizle gelmem hiç bir yere dedim. Bunun üzerine Akın Öztürk 'Zaten adamı da yakalayamamışlar.' dedi.

Akın Öztürk'ün kast ettiği isim Erdoğan mı? - Resim: 2

SAVCIYA SÖYLEMEYİ UNUTTUM

Üçok, Abidin Ünal'a 'Burada adamdan kastettiği Cumhurbaşkanı mı?' dediğini ifade ederek Abidin Ünal'ın da bu soruya 'Evet Cumhurbaşkanı' diye yanıt verdiğini söyledi. Orgeneral Ünal'a bunu neden savcılık ifadesinde söylemediğini sorduğunda ise Ünal'dan 'Hayır söylemedim, unutmuşum' cevabını aldığını kaydetti.