Abone Ol

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi

AK Parti’nin 6. Olağan Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis grubu, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yaptığı değişikliklerin ardından son nokta olacak.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi

Erdoğan, partinin hem Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) hem de Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) değişikliğe gidecek.

Kongrenin "Millet bir, hedef bir" olan sloganının, 1071'den bu yana bu topraklarda yaşayanların kader birlikteliğinden yola çıkılarak belirlendiği dile getirildi.

AK Parti kongresinde ilk kez seçimler tek liste olarak yapılacak.

Partinin tüzüğünde buna olanak veren madde bulunduğu ve zaman kaybetmemek için bu yöntemin seçildiği iddia edildi.

Erdoğan, kongrenin hemen ardından, akşam saatlerinde yeni seçilen MKYK üyeleriyle toplantı yapacak.

O toplantının ardından da yeni genel başkan yardımcıları açıklanacak. Bayram tatili nedeniyle partideki seçimlere ilişkin tüm çalışmalar tek günde bitirilecek.

'TECRÜBE VE GENÇLİK' DENGESİ

Yeni isimlere ve yüzlere yer verileceği belirtilen parti yönetimi listesinde, 'tecrübe ve genç dengesi'nin korunacağı belirtiliyor. Partinin MKYK'sında dengeli yapı oluşturulurken, MYK'da yeni ve farklı isimlere görev verilebileceği ifade ediliyor.

Eski bakanlardan Nurettin Canikli, Ömer Çelik, Mehmet Özhaseki, Efkan Ala, Fatma Betül Sayan Kaya ile halen bakanlık görevini sürdüren 4 bakan, MKYK'da olacak. Genç vekillerden Erkan Kandemir ve Mustafa Demir gibi yeni isimlerin de parti yönetiminde olacağı belirtiliyor.

KONGRENİN SLOGANI 'MİLLET BİR, HEDEF BİR'

Kongrenin "Millet bir, hedef bir" olan sloganının, 1071'den bu yana bu topraklarda yaşayanların kader birlikteliğinden yola çıkılarak belirlendiği dile getirildi. Kongrede AK Parti iktidarlarını anlatan bir film gösterimi de yapılacak.

Delegelere ve özel davetlilere, kalem ve dört ciltten oluşan 'AK Partili Yıllar' kitabı dağıtılacak. Kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1999 yılında seslendirdiği şiirler de USB ile konuklara hediye edilecek.

Erdoğan Ankara'da gerçekleşecek olan AK Parti 6.Olağan Kongre öncesi dışarıda bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi.Erdoğan şunları söyledi;

"Sevgili kardeşlerim sizleri canı gönülden selamlıyorum. Biliyorsunuz üzerimize geliyorlar. Ama biz tek milletiz. Tek devletiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rukü ve secdede eğildik sadece. Onların dolarları varsa bizim de Allah'ımız var. Biz yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın. İçeride de mesajımızı vereceğiz.

"YETER Kİ SİZ DİMDİK DURUN BİZ ÇÖKERTEMEYECEKLER"

"Kardeşlerim, yapacağımız daha çok şey var. Atacağımız adımlarımız çok. 26 Ağustos'ta Malazgirt'teyiz. Sultan Alparslan gibi dimdik ayakta olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler. Bundan sonra da çökertemeyecekler."

"81 MİLYON İNSANCA YAŞAMANIN ERDEMİNE ULAŞACAK"

"Yerel seçimlere hazır mıyız? Yeni sistemde AK Parti'nin iktidarı ile 81 milyon insanca yaşamanın erdemine ulaşacak. Eğitim'de, sağlıkta, ulaşımda, emniyette ve adalette her şeyde çok daha iyi olacağız. Kardeşlerim sizleri dışarıda çok fazla yormak istemiyorum.

Kurban Bayramı'mız şimdiden hayırlara vesile olsun. Sizlerle gurur duyuyoruz kardeşlerim. Durmak yok yola devam. Bugün ana kademenin kongresini yapıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kongremiz şimdiden hayırlı olsun. Kalın sağlıcakla."

Başkan Erdoğan'ın AK Parti 6. Olağan Kongresi konuşmasından satırbaşları;

"TÜM TÜRKİYE'YE SELAMLARIMI İLETİYORUM"

"Ülkemizin 81 vilayetinden salonumuza teşrif eden kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Bu mutlu günümüzü bizlerle paylaşmak üzere misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Şu anda vatan toprağının neresinde olursa olsun; fabrikada masa başında, inşaatta iskele üstünde, aracının direksiyonunda, dükkanında, nafakasını temin etmek için çalışan tüm emekçilerimize selamlarımı sunuyorum."

"Pamuk toplayan, fındık toplayan, çay biçen, ekin biçen, ürününü hasad eden, serasını hazırlayan, hayvanını otlatan tüm kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. İşverenlerimize, girişimcilerimize, tüccarlarımız, kendisi ve ülkesi için kazanan, yatırım yapan, koşturan herkese selamlarımı yolluyorum. Okullarda üniversitelerde kitabıyla, defteriyle gayretiyle ilim öğreten ve öğrenen hocalarımızla öğrencilerimize selamlarımızı yolluyorum."

"Sınırlarımız içinde ve dışında dağlarda, ovalarda, şehirlerde, en izbe yerlerde ülkemizin güvenliği için hayatlarını ortaya koyarak görev yapan bütün güvenlik güçlerimize selamlarımı sunuyorum. Terörle mücadelede 15 Temmuz'da ve her nerede olursa olsun fedakarlık yapmış olan şehit yakınlarına, gazilerimize selamlarımızı yolluyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. "

"AK PARTİ'NİN ASIL KURUCUSU DA SAHİBİ DE MİLLETİMİZDİR"

"Türkiye'de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarında hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti'dir. Buradan tüm hanım kardeşlerimize ve gençlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. AK Parti'yi sizlerle bugünlere getirdik.

İnşallah daha nice 17 yıllara sizlerle birlikte ulaştıracağız. AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. AK Parti 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir. Ama AK Parti'nin asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir."

"VELHASIL AK PARTİ TÜRKİYE'DİR"

"AK Parti hicrettir. AK Parti Malazgirt'tir. AK Parti Anadolu'daki tüm izlerimizdir. AK Parti atalarımızın varisidir. AK Parti Selçuklu'dur. AK Parti Osmanlı'dır. AK Parti İstiklal Harbimizdir, Cumhuriyetimizdir. AK Parti kalkınmadır, rahmetli Özal'ın açtığı kalkınma yolunun günümüzdeki takipçisidir.

AK Parti bugündür. AK Parti gelecektir. Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ederek, ülkemizin önündeki bir asrını aydınlatır. Velhasıl AK Parti Türkiye'dir. AK Parti'yi milletimiz kurmuştur diyoruz. Bunun için AK Parti'yi gözümüz gibi koruyoruz."