Abone Ol

Aile Bakanı’nın ablası Kuveyt’e büyükelçi oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya’nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi olarak atanacak.

Aile Bakanı’nın ablası Kuveyt’e büyükelçi oldu

Dışişleri Bakanlığı’nın yaz dönemi büyükelçiler kararnamesi tamamlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 37 büyükelçiye atanmalarıyla ilgili tebliğde bulundu. Büyükelçi atamaları, ilgili ülkelerden agreman alındıktan sonra hükümet kararnamesiyle yapılacak. Ayşe Hilal Sayan Koytak, kardeşinin bakan olmasının ardından aynı bakanlıktaki müsteşar yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Koytak, Dışişleri bürokrasisi dışından ilk defa bir Arap ülkesine atanan kadın büyükelçi olacak. Daha önce Dışişleri Protokol Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hilal Başkal, Bahreyn Büyükelçisi olmuştu. Dışişleri dışından büyükelçi olarak atanacak diğer bir isim de eski Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu oldu. Neziroğlu, udan büyükelçisi olacak.

Kardeşleri de önemli görevlerde

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın diğer kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan’ın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi olduğu belirtildi. Kaya’nın bir diğer kardeşi, Ömer Fatih Sayan ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı görevini yürütüyor.