Abone Ol

Ahmet Takan'dan MİT iddiası: Kasım ve aralık ayı içinde kopacak gümbürtüye hazır olun

'MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevden alınacak mı' sorusunu gündeme tekrar taşıyan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan bugünkü yazısında bomba iddialarda bulundu. Takan, Kasım ve Aralık ayı içinde gümbürtü kopacak" dedi.

Kasım ve Aralık ayı içinde kopacak gümbürtüye hazır olun

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası MİT'te yaşanan tasfiye ve ardından gelen operasyonlarla ilgili bilgiler veren Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinden bomba iddialarda bulundu. Yapılan tasfiyelere rağmen MİT'te yaşanan sıkıntıların son bulmadığının altını çizen Takan, kurumun Pakistan görevlisinin darbe girişimi sonrası kendisine emanet edilen 300 bin dolarla birlikte İngiltere'ye kaçtığını yazdı.

Bu gelişmelere dayanarak, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevden alınacak mı?" sorusunu gündeme tekrar taşıyan Takan, kaynağını Cumhurbaşkanlığı Külliye'sini işaret ederek şu cevabı veriyor: "Kasım ve Aralık ayı içinde kopacak gümbürtüye hazır olun."

MİT İstanbul Bölge Başkanının da görevden alınacağını öne süren Takan, 'turpun büyüğü' dediği asıl bilgiyi sona sakladığını ve Erdoğan'ın MİT'in yapılanması konusunda Bahçeli ile anlaştığını yazdı. Takan, ayrıca Ankara'nın derin kulislerinden başka bilgiler de paylaşıyor.

İşte Takan'ın bugünkü yazısının bazı bölümleri:

Şu kadarını söylemekle yetiniyorlar, "Kasım ve Aralık ayı içinde kopacak gümbürtüye hazır olun." Bu arada MİT İstanbul bölge başkanının "pasif kaldığı" gerekçesiyle görevinden alınacağı iddia ediliyor.

Turpun büyüğünü en sona sakladım!.. Saraydaki kaynaklardan aldığım bilgiye göre, Erdoğan ile Bahçeli arasında var olan mutabakata yeni bir madde eklenmiş; İstihbaratın yeniden yapılandırılması... İddia edilen yeni mutabakat maddesine göre, Erdoğan MİT'in yeni kadrolaşması ile ilgili mutlaka Devlet Bahçeli'nin görüşünü alıyor ve alacakmış!..