Abone Ol

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'dan flaş iddia: Erdoğan'a Ankara için yanıltıcı anketler sunuldu

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan yerel seçim anketlerinin yanlış olduğunu iddia etti.

Erdoğan'a Ankara için yanıltıcı anketler mi sunuldu?

Ahmet Takan, yerel seçimler öncesinde çok konuşulacak bir iddia ile gündemde. Takan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin yapılan anketlerde 6 ve 7'nci sıralarda çıktığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuda yanıltıcı anketler sunulduğunu iddia etti.

İşte Ahmet Takan'ın yazısındaki ilgili o bölüm;

"AK Parti içinde çok üst düzey kaynaklardan ulaştığım bilgilere göre; isabetli seçim anketleri ile bilinen partide onların deyimi ile bugüne kadar eşi benzeri yaşanmamış bir skandal patladı. Bazı kaynaklar, R. Erdoğan'ın kulağına, adaylığı ilan edilen Özhaseki'nin anketlerde 6 ve 7'nci sıralarda çıktığını ve kendisine yanıltıcı anketler sunulduğu bilgisini üfledi.

Erdoğan, söylenenlere itibar edip bu bilginin  kendisinden gizlendiğine inanınca küplere bindi. Erdoğan, aynı anketlerin orjinal halini şirketten istetti. Gerçeği görüp hesap sorunca da, "bilgisayarlara sızılmış, sonuçlar değiştirilmiş" savunması yapıldı.

AK Parti kulislerinde, bunun üzerine, Erdoğan'ın talimatıyla MİT uzmanlarının bazı bilgisayarlara el koyup inceleme yaptığı konuşuluyor. Mehmet Özhaseki'ye yakınlığı ile bilinen AK Parti AR-GE başkanı Hamza Dağ ile seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuz'un durumun zor olduğu ileri sürülüyor.