Abone Ol

Ahmet Takan: Abdullah Gül, Ali Babacan’ı cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlıyor

Hükümete ilk açık eleştirisini, 696 sayılı KHK ile sivillere getirilen ‘ceza muafiyeti’ne ilişkin yönelten eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ı cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırladığı öne sürüldü.

Abdullah Gül, Ali Babacan’ı adaylığa hazırlıyor

Konuyu, Ankara kulislerine hakimiyetiyle tanınan Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanlığı döneminde Gül’ün danışmanlığını da yapan Takan bugünkü köşesinde, Gül’ün bir eski yüksek yargı başkanı ve Babacan’la beraber hazırlıklara devam ettiğini aktardı.

Oluşturulan ekibin ‘evrensel hukuk, insan hakları, AB normları’ çerçevesinde bir çalışma yürüttüğünü belirten Takan, Gül’ün İstanbul’daki ofisinden iyi haber alan kaynaklara dayandırdığı yazısında “Abdullah Bey şimdi tüm tepkileri bilinçli olarak üstüne alıyor. Ali Babacan’ı Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlıyor” ifadesini kullandı.

Babacan’ın yanına AKP kurucularından Cüneyd Zapsu’yu da aldığını belirten Takan yazısına şöyle devam etti: “Ali Babacan’ın AKP içinde pasifize edilmesinin ardından tüm eleştirilerden muaf tutulma sürecine bakarsak bu iddiayı yabana atmamak gerek. Kaynaklar, Babacan’ın çok derinden çalıştığını ve yanına da AKP kurucularından Cüneyd Zapsu’yu aldığına dikkat çekiyorlar. Ahmet Davutoğlu da sahaya inmiş, İstanbul’da çalışma ofisi tutmuş, Ankara’da Hacı Bayram ziyaretlerini sıklaştırmış, nabız tutuyormuş!.. İddiamda ısrarlıyım, Abdullah Gül, R. Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkamaz. Saray kaynakları da, Erdoğan’ın Gül’e tepkisini ‘el altından külliyeye aracılar vasıtasıyla mesajlar gönderiyor; ‘adamlarımızı muhafaza et’ diye. Erdoğan buna çok içerliyor. Niye kendi gelip düşüncelerini benimle yüz yüze paylaşmıyor?’ diye izah ediyor.”