Abone Ol

Ahmet Hulusi gerçeği! Kimdir bu Ahmed Hulusi cemaati...

ABD'de yaşayan Ahmet Hulusi kimdir ve aslen nerelidir? Ahmed Hulusi Mustafa Ceceli'nin tarikat şeyhi mi neden ABD'de yaşıyor? Ahmet Hulusi hakkındaki spekülasyonlara yanıt verdi.

Ahmet Hulusi gerçeği! Kimdir bu Ahmed Hulusi cemaati...

ABD'de yaşayan Ahmet Hulusi ismi Mustafa Ceceli ve Selih İmer ile birlikte yeniden gündemde. Peki kimdir Ahmed Hulusi 'burç tarikatı' mı var, o bir şeyh mi?

Ahmet Hulusi neden ABD'de yaşadığından tarikat ve şeyh iddialarına kadar bir çok merak edilen konuya çektiği video ile yanıt verdi. Ahmet Hulusi şeyh ve tarikat iddiasına şu sözlerle açıklık getirdi;

Ahmed Hulusi'nin burç tarikatı mı var: "Ben burç tarikatı şeyhiymişim. 40 sene evvel bir mecmuada bir muhabir burç tarikatı diye bir şey attı ortaya ona inanıyorlar. Burç tarikatı diye birşey olmaz ona inanın aklına şaşarım.

Ahmed Hulusi şeyh mi? : "Benim işim tarikat işi değil ben şeyh değilim. Benim ne cemaatim var ne tarikatım var. Ben yazarım, düşünürüm araştırırım yazarım. Kimsenin hayal etmediği ölçüde çok okurum var. Görüştüğüm çok az sayıda ender insan var.

Ahmed Hulusi neden ABD'de yaşıyor? : Herhangi bir topluluk oluşmasın diye ABD'de devam ediyorum. ABD'de devam etmemin bir başka sebebi de ben Türkiye'de bunları anlattığım zaman bugün herkesin tukaka dediği FETÖ'cüler benim her yönden yolumu kestiler, kitaplarımı yasaklattılar, fuarlara sokmadılar, diyanete yasaklar koydurdular. Bugün onlara kızanların hepsi onların tarafındaydı ve ben yalnızdım. Madem yalnızım gider ABD'de yaşarım dedim ve geldim.

Karışılıksız paylaşıyorum : -Allaha şükür kimsenin ne parasına ne malına mülküne ne bana paye vermesine ihtiyacım var. Ben insanlık için araştırıp bulduğum, allahın bana nasip ettiği ilmi insanlıkla karşılıksız paylaşırım. Dileyen değerlendirir dileyen değerlendirmez.

Ahmet Hulusi kimdir nereli? : Tam ismi Ahmed Hulusi Akten. 21 Ocak 1945’de İstanbul, Cerrahpaşa'da doğan Ahmed Hulusi, Yeni İstanbul, Zaman, Akşam, Milli Gazete'de çalıştı. Asıl mesleği gazetecilik olan Ahmed Hulusi, Amerika’da Güney Karolina’da yaşıyor.