Abone Ol

Ahmet Hakan Menzilcilerin kimi destekleyeceğini açıkladı

Ahmet Hakan, son gündemde oldukça konuşulan tarikat meselesine değindi ve Menzil tarikatının kimi destekleyeceğini açıkladı.

Ahmet Hakan Menzilcilerin kimi destekleyeceğini açıkladı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Menzil tarikatı ve siyasi konumlanmasına değindiği bugünkü yazısında "Menzil'ciler siyasette kim kazanırsa onu destekler, bu konuda ustalaşmışlardır, kokuyu ilk onlar alırlar" ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında son dönemde yeniden gündeme gelen Menzil tarikatı ve siyasi ilişkilerine değindi.

'Menzilciler kimi destekler kimi desteklemez?' başlıklı yazısında Hakan, "İçine doğduğum kültür gereği, tarikatların, cemaatlerin davranış kalıplarını yakından görmüş, yakından izlemiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Tarikatlar, cemaatler siyasette sağ/muhafazakar siyasetin en güçlüsüne yönelirler" dedi.

Tarikatların kim iktidara gelirse onu destekleyeceğini söyleyen Hakan, "Mucizevi bir olay gerçekleşti ve Ahmet Davutoğlu aniden bir numara haline geldi. Hooop! Bütün tarikatlar, cemaatler hemen Davutoğlucu olurlar. Hiç kuşkunuz olmasın" ifadelerini kullandı.

'ŞAK DİYE ANLARSINIZ'

Hakan'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"'Kimin gideceğini, kimin kalacağını nasıl bilebilirler ki?' diye soracak olursanız...

'Onlar bilirler... Bu konuda ustalaşmışlardır... Kokuyu ilk onlar alırlar... Hatta onları izlerseniz, kimin kalıp kimin gideceğini şak diye anlarsınız...' diye cevap veririm.

Yani 'Menzil siyasette kimi destekler, kimi desteklemez' sorusunun yanıtı en baştan bellidir:

Kim kazanırsa onu destekler, kim kaybederse ondan uzak dururlar. Diğer tüm tarikat ve cemaatler gibi."

Yazının tamamı için tıklayın...