Abone Ol

Ahmet Davutoğlu'na siyasete gir baskısı

TürkiyeGündemi.com'dan Hülya Karabağlı’nın özel kulis haberine göre Ak Parti'ye alternatif arayışında olan kesimlerin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na siyasete girmesi konusunda baskıyı arttırdığı öğrenildi.

Ahmet Davutoğlu'na siyasete gir baskısı

AKP’de Başbakanlık görevi de üstlenen ve uzun süredir Anadolu’nun nabzını tutan Ahmet Davutoğlu’nun aktif siyasette yerini alacağı belirtiliyor.

Türkiye’de izlenen politikalardan rahatsız iş çevreleri, muhafazakar kitle örgütleri ve eski yeni siyasetçilerin Davutoğlu’nun etrafında kenetlendiği de gelen haberler arasında.

AKP Genel Başkanlığı sırasında partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) tarafından yetkileri elinden alındıktan sonra Başbakanlık görevini bırakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz hafta Ankara ziyareti siyaset kulislerini hareketlendi.

Bu ziyaret yeni bir partinin adımı olarak yorumlanırken, eski başbakana yakın kaynaklar, Ahmet Davutoğlu’nun aktif siyaset yapacağına ilişkin söylemleri de doğruladı.

Aynı kaynaklara göre, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davutoğlu’nun siyaset oluşumunda bulunmuyor, buna karşı AKP’li eski bakanlar, bazı AKP’li vekiller, sağ ve sol partilerden çok sayıda isimde destek veriyor.

Eski bakanlar Mehmet Şimşek ve Ali Babacan’ın bu oluşumda yer alıp olmayacakları konusunda henüz net bir tavır sergilemedikleri de gelen duyumlar arasında.

“Adalet, eşitlik ve politikalardan kaynaklı rahatsızlık”

Türkiye’nin her tarafından ve her kesiminden Davutoğlu’na siyasete atılması için bizzat ziyaretle yoğun bir baskı yapıldığı belirtiliyor.

İş adamları, muhafazakar sivil kitle örgütleri ve AKP’nin kuruluşu ve politikalarının oluşmasında katkı veren önemli isimlerin adalet, eşitlik ve herkesi kucaklayan politikalar söylemiyle Davutoğlu’nun kapısını çaldıkları ifade ediliyor.

Davutoğlu’nun insan merkezli bir siyaset anlayışında olduğu ve kurulacak partinin bu anlayış üzerine oturtulacağı da ifade ediliyor. Yeni oluşumun tam Başkanlık ya da güçlü parlamenter sistem üzerinde durduğu da ifade edildi.

Liyakat, gelir dağılımında adalet, demokrasi ve daha fazla özgürlük yeni oluşumun ajandasında yerini almış görünüyor.

(TürkiyeGündemi.com - Hülya Karabağlı)