Abone Ol

Ahmet Çakar: Atatürk'e dil uzatan o iki herifle beni karşı karşıya getirin

Spor yorumcusu Ahmet Çakar konuk olduğu programda Atatürk'e hakaret edenleri sert bir dille eleştirdi.

Atatürk'e dil uzatan o iki herifle beni karşı karşıya getirin

Radyo Viva’da program yapmaya başlayan ünlü radyo programcısı Adem Metan, ilk programında Eski Hakem ve Spor Yorumcusu Ahmet Çakar’ı ağırladı.
Metan’ın ve sosyal medyadan yönlendirilen soruları her zaman olduğu cesurca yorumlayan Çakar, hakemliğe nasıl başladığını anlattı. İyi top oynayamadığını belirten Çakar, ‘Sert oynuyordum. İyi top oynayamazdım. Kazmaydım. Kursa girdim ve amatör olarak maçları yönetmeye başladım. Geleceğin parlak dediler. O parlaklığım devam ediyor” diye konuştu.

“ALLAH, O İKİ ADAMLA BENİ BAĞCILAR’DA KARŞI KARŞIYA GETİRSİN!..”

“Allah bana ömür versin Atatürk’ün annesine iftira atan o iki herifle Bağcılar, Sefaköy'de boş arsada karşı karşıya getirsin. Döverim, demiyorum. Mustafa Kemal’i seversin, sevmezsin, Eksikleri var diyebilirsin. 1930’lu yıllarda o şartlarda o deneyimi, bilgisiyle, cephelerde hayatı geçmiş. Ekonomi masterı mı yapmış.kararlarını eleştirebilirsin, o insan sayesinde iki özgürce giyinmiş kız çocuğuyla radyo programı yapıyoruz. İki şerefsiz çıkmış, kendisine hanımına, kendisine tuhaf laf söylüyor. Devletçilik o günkü şartlarda haklı.Anası, bacısı ,kızı karısına bel altına vurdun mu, tutuklarlar. Muhtemelen 4 beş ay sonra çıkacak bağcılar, karabayır mahallesei bir arsada üçümüzü baş başa getirsin. Tehdit anlamayın. Böyle bir şey demiyorum, başka bir şey yapacağım.bakalım Allah bana o günleri gösterecek mi?

“CUMHURBAŞKANIMIZ SPOR VE MAGAZİN PROGRAMLARINA KATILSIN”
Çakar, Metan’ın, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdroğan ile ilgili sorusu üzerine de ilginç yorumlarda bulundu. Erdoğan’ın, kendi programlarına katılmasından dolayı onur duyacaklarını da belirten Çakar, sözlerini şöyle tamamladı: “Halk onu mücadele eden zaman zaman bağıran, hep siyaset konuşan bir insan olarak tanıyor. Ertem Şener Usta’nın Hikayesi’ni yapmıştı. Türk halkı, ‘bu insanda küçük hak çocuğuymuş. Sokakta oynamış. Annesinden dayak yemiş, diye düşündü. Tayyip Bey’ bir spor programına katılsın. Futboldaki bir pozisyonu yorumlasın, Acun Ilıcalı’nın programında jüri olur gibi yapsın. Renkli bir adam. Onun Vefa’daki kirli sahalarda verdiği mücadelesini mahalledeki halini bilirim. Gençler onu sadece takım elbiseli, devlet işlerini konuşurken görüyor. Acun’a katılsın, spor programlarına katılsın. Spor, yarışma, kısmi saygın magazin programlarında halk onun gülen, espri yapan sözlerini duymalı. Spor programlarında pozisyonları değerlendirsin. Avantaj getireceğine inanıyorum.”

“5 KURŞUN YEDİM”
Yaptığı yorumlardan dolayı asla korkmadığını da ifade eden Çakar, kadere inandığını belirtti. Çakar, “Neyinden korkacağım? Başa gelecek olan düğün bayramdır. 5 kurşun yemiş adamım. Beşi bir yerde. Allah ne derse o olur. Korkacaksan yapmayacaksın. Seyirci çok zekidir. Eğer yapmacık olursan seni iyi tanır. ‘Başkandan çekiniyor’ derler. Dürüst konuşup konuşmadığını anlıyor” dedi.

“RTÜK BAŞKANI BENİ FIRÇALADI”
Emeğiyle para kazandığını da anlatan Çakar, ancak başına gelmeyenin kalmadığını söyledi. Dünyada hiçbir spor yorumcusunun başına gelmeyenin kendi başına geldiğini ifade eden Çakır, Show TV’de program yaparken yayına bağlanan dönemin RTÜK Başkanı Zahit Akman’ın, kendisini fırçaladığın anlattı. Çakar, “İçimde kaldı. Kanala zarar verir diye bir şey diyemedim” dedi. Eski hakem Selçuk Dereli hakkında ağır eleştirilerde bulunan Çakar, “GS ve BJK maçını yönetmişti. Allah büyük 1 ay sonra Akman’ın, Las Vegas’ta kumar oynarken görüntüsü yayınlandı. Cüneyt Çakır, Selçuk Dereli’yi geçti. O da hakemliği bıraktı. Şimdi abuk sabık işler yapıyor. Hiç sevmediğim bir adamdır. Hakemliğini de beğenmezdim. İnsan olarak da haz etmiyorum”

“REFERANDUM”
‘hayır diyene de saygım var. Yarı yarıya Türk halkı böyle düşündü. Türkiye’de halk açsında ekonomi ve huzur önemli.bunlar olduğu vakit siyasetin sağı solu dindarı az dindarı fark etmez. İşim gücüm yerinde mi, para kazanıyor muyum, gibi ekonomiye bakar. Huzur , güvenlik ve ekonomi önemli.

ARDA DM’DEN YÜRÜMESİ AHMET HAKANI İLGİLENDİRMEZ
Barcelona’da futbol yaşamını sürdüren Arda Turan ile ilgili soruyu da cevaplandıran Çakar, başarılı bulmadığını belirtti. Çakar, Atletico Madrit’de başarıl oldu. Ancak şu an yedek. Goller atması önemli değil. CV’sinde Barcelona’da oynadı var ancak yedek. Zaten başarılı olması çok zordu” diye konuştu. Gazeteci Ahmet Hakan’ın, Arda’nın özel yaşamıyla ilgili değerlendirmesini de ağır şekilde eleştiren, milli futbolcunun bekar ve genç olduğunu belirterek, “Rahip mi? Sevgilisi olur. İlişkinin nereye gideceği de belli olmaz. Kız mankenmiş. Tabi ki yürüyecek. Tecavüz mü etmiş? Önce birliktelik ve tanışma süreci oluyor. Bundan dolayı bir insanı eleştiremem” diye konuştu. Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ile ilgili de konuşan Çakar, onu Beyaz Futbol programına kendisinin kattığını da anlattı. Kütahyalı’yı öven Çakar, “Fenamı yaptım. O spor yorumculuğunda trol oldu ve çığır açtı. Analar onun gibi trol doğurmadı” dedi.

“AZİZ YILDIRIM’A AĞIR ELEŞTİRİ”
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik ağır eleştirilerde bulunan Çakar, kontrolünü kaybettiğini söyledi. Yıldırım’ın şeker hastalığının etkisinde olduğunu da savunan Yıldırım, başarısızlık ve bunalım olduğunu da belirterek öfkesini kontrol edemediğini anlattı. Çakar, “Ben THY Genel Müdürü olsam ona uçak kullandırmam. Başhekim olsam ameliyat yaptırmam. Aziz Yıldırım tehlikeli adam” dedi. Ersun Yanal’ın takımı 8-10 puan önde şampiyon yapmasına rağmen, ‘antrenmanları sevgililerinin randevusuna göre ayarladığı’ sözüyle kovulduğunu da hatırlatan Çakar, ortada bir seviye problemi olduğunu kaydetti. Çakar, yine Yıldırım’ın, takımı şampiyon yapan Aykut Kocaman’ı da ‘bu kapıdan Aykut giremeyecek’ diyerek kovduğunu da belirterek, “Demek ki, ikisinin de arasında çok ciddi bel altı bir sıkıntı yaşanmış. Şimdi basından okuyoruz ki, Aykut Kocaman yeniden hoca olacak. 20 gün sonra açıklanır. Ancak, tablo ortada Fenerbahçe yine kan kaybedecek” şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım’ın futbolu çok iyi bildiğini ancak narsist durumunu yenemediğini söyleyen Çakar, kulp takıp Ersun Yanal’ı kovduğunu savundu. FB’yi kazanması halinde kupanın da kurtarmayacağını vurgulayan Çakar, Yıldırım’ın, daha önce,’bu teneke parçası’ dediğini hatırlattı. Çakar, taraftarın kupaya rağmen sevinmeyeceğini belirtti.

“ÖZBEK KULÜBÜN GELECEĞİNİ GÖTÜRÜYOR”
GS Başkanı Dursun Özbek ile ilgili soruyu üzerine de yorum yapan Çakar, Özbek’in, takımın tarihinin en tehlikeli en zarar verici Başkanı olduğunu iddia etti. Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dursun Özbek kötü karakterli değil ancak futbolu bilmiyor. Tuhaf adamların esiri. Kafasına göre işler yanlış işler yapıyor. Fikri sabitlikleri var. Her geçen gün kulübün geleceğinden aylar götürüyor. 20 milyon taraftar varsa ondan nefret ediyor” Takımın hocası Tudor’u da başarısız bulan Çakar, onu sırf boyu ve posundan dolayı tuttuklarını savundu. Çakar,hocanın transferlerde de faal olmasının büyük hata olacağını savunarak, “Galatasaray emin olmayan kötü ellerde. Özbek, bilgisizliği yüzünden zarar veriyor”

“KARI KÖPEĞİYİM”
Özel yaşamıyla ilgili soruları da cevaplayan Çakar, yalnızca haber kanallarını izlediğini de belirterek, Ahmet Hakan’ı başarılı bulduğunu söyledi. Çakar, “Gıdıklayıcı bir anchorman” dedi. Evde kılıbık olduğunu da belirten Çakar, her şeye eşinin karar verdiğini anlattı. Çakar, şunları söyledi: “Evde huzur istiyorsan karına itaat edeceksin.’Akşam anneme gidelim, ‘evet’ de kurtul. Şunu giy dediğinde,’peki’ de kurtul. Evde kılıbık olan adam yırtar. Ben evde karı köpeğiyim!..” Şarkıcılarla ilgili yorumu da sorulan Çakar, iyi sanatçı olmalarına rağmen Sezen Aksu ve Candan Erçetin’i sevmediğini gördüğünde sinirlendiğini belirtti.