Abone Ol

Adnan Oktar’ın Hard diski için özel ekip kuruldu, kedicik resimlerinin sırrı da çözüldü

İstanbul Polisi’nin operasyon düzenlediği Adnan Oktar yapılanmasının dijital arşivine ulaşıldığı öğrenildi. Ümraniye’deki bir depoda 2 bin 500 telefon, laptop ve harddisklerden oluşan arşivin incelenmesi için Siber Şube Müdürlüğü’nde özel bir ekip oluşturulduğu bildirildi.

Kedicik resimlerinin sırrı çözüldü! Hard disk için...

Ayrıca Adnan Oktar’ın Kandilli’den kaçış için sahilde demirli bekleyen yatına da el konulduğu bilgisine ulaşıldı. Kediciklerin resimlerinin sırrı da ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyon düzenlediği Adnan Oktar yapılanmasıyla ilgili 168 şüpheli tutuklanırken, örgütle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

İddiaya göre tutuklanan Adnan Oktar'ın Emniyet sorgusu tam 13 saat sürdü. Oktar'a 353 soru yöneltildi. Suçlamaları kabul etmeyen Oktar'ın verdiği ifadeler tam 164 sayfa tuttu.

Adnan Oktar’ın Hard diski için özel ekip kuruldu, kedicik resimlerinin sırrı da çözüldü - Resim: 1

ÜMRANİYE'DE DEPO

Operasyon günü yapıya ait Ümraniye'de bir depoya düzenlenen baskında ele geçirilen yüzlerce harddisk ve dijitalin örgütün arşivi olduğu iddia edildi. Ayrıca 2 bin 500 telefonun da bulunduğu depoda ele geçirilen malzemeler için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu.

YATA EL KONULDU

Operasyon sırasında kaçmaya çalışan Sarıyer'de gözaltına alınan Adnan Oktar'la ilgili Kandilli'de demirli bir yata da el konulduğu öğrenildi. Adnan Oktar yapısına ait olduğu iddia edilen yatın kaçış için bekletildiği ancak kullanılamadığı öne sürüldü.

KEDİCİK RESİMLERİNİN SIRRI

Polisin örgüte ait el koyduğu malzemeler arasında, kediciklerin resimlerinin de bulunduğu tablolarında sırrı da çözüldü. Oktar'ın o resimleri yarıda bıraktığı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki arkadaşlarına yaptırdığı öğrenildi.

(Sözcü - Habip Atam)