Abone Ol

Adnan Oktar’dan Şeyma Koçak ve Büşra Koçak açıklaması

Adnan Oktar’ın kanalı A9 TV, kediciklerle beraber ekrana çıkan iki kızın babasının iddialarına cevap verdi. Programa kızların sadece konuk olarak katıldıklarını söyleyen kanal yönetimi babayı suçladı.

Adnan Oktar’dan Şeyma Koçak ve Büşra Koçak açıklaması

İşte o açıklama:

A9 TV ve SAYIN ADNAN OKTAR HAKKINDA YAPILAN
GERÇEK DIŞI HABERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Son günlerde medyada A9 TV ve program konuğumuz Sayın Adnan Oktar hakkında yoğun bir karalama kampanyası yürütülmekte ve asılsız haberler yayınlanmaktadır.

Haberlerde gündeme gelen Elvan Koçak isimli şahısla Sayın Adnan Oktar’ın hiçbir tanışıklığı, ilgisi, bağlantısı yoktur ve en ufak bir konuşması dahi olmamıştır.

Program konuklarımızdan Şeyma Koçak isimli genç kız 20 yaşındadır, reşittir, ne yapacağına, nerede buluna-cağına kendi hür iradesiyle karar verecek konumdadır. Bir diğer program konuğumuz Büşra Koçak isimli genç kız da kendi rızasıyla ve yasal velayetinin sahibi olan annesinin de rızası ve bunu gösteren el yazılı ve imzalı muvafakatiyle (izin belgesiyle) A9 TV’nin canlı yayınlarına zaman zaman katılan bir kişidir.

Türkiye’de yayın yapan tüm kanallara her yaştan insan ko-nuk olarak katılmaktadır. Bu, yasal ve doğal bir durumdur. Hatta, çeşitli yarışma program-larında 10-15 yaşındaki hatta daha da küçük yaştaki çocuklar ailelerinin izinleriyle televizyon kanallarına çıkmakta, yarışma gereği şarkı söylemekte, şov yapmakta ve milyonlarca izleyici tarafından izlenmektedir. Ki A9 TV’ye Büşra Koçak sadece izleyici olarak katılmıştır.

A9 TV yayınlarına da toplumun her kesiminden, her yaştan insanlar konuk olarak katılmaktadır. Programın formatı ve programa katılan konuklar program yapımcısı tarafından belirlenmektedir. Adnan Oktar programın yapımcısı veya yöneticisi değildir, sadece konuklarından biridir. Adnan Oktar’ın programa katılanlardan dolayı hiçbir sorumluluğu olmadığı gibi programa katılan tüm konukları tanıma gibi bir yükümlülüğü de yoktur. Programa bir süre konuk olarak katılmış olan Şeyma Koçak ve Büşra Koçak kardeşler ve anneleri Gülperi Koçak da, Adnan Oktar’ı hazırladığı eserler ve televizyon programları nedeniyle tanıyan, programları izleyerek takip eden ve seven çok değerli insanlardır. Sayın Adnan Oktar’ın bunlar dışında haberde sözü geçen kişiler hakkında başkaca bir bilgisi bulunmamaktadır.

Program konuklarımızdan Gülperi Koçak’ın boşandığı eski eşi, Şeyma ve Büşra Koçak’ın babaları olan ve medyada yer alan haberlerde bahsi geçen Elvan Koçak isimli şahıs, adları geçen eski eşinin ve çocuklarının adli makamlara verdikleri bilgilerde ifade edildiğine göre;

• Avusturya-Viyana Mahkemesi boşanması davası sonucunda çocukların babalarının yanında değil, annelerinin yanında kalmasına karar vermiştir.
• Elvan Koçak, çocuklarına ve eski eşine Avusturya-Viyana Mahkemesinin kararına göre vermesi gereken nafakayı ödememiştir
• Asker kaçağı olduğu gerekçesiyle tüm Türkiye’de emniyet birimlerince hakkında işlem başlatılmıştır.
• Gülperi Hanımla evliyken kendisini 4 ayrı kadınla aldatmış, bu kadınlardan biri sözko-nusu şahsın kendisinden ayrılması sebebiyle intihara teşebbüs etmiş, son anda hasta-neye yetiştirilmiştir.
• Herhangi bir rahatsızlığı olmadığı halde sağır olduğunu söyleyerek yetkili makamları aldatmış ve askerlikten kaçmaya çalışmıştır
• Kızı Şeyma Koçak’ı eski eşi Gülperi Koçak’ın rızası olmadığı halde zorla FETÖ’cü bir okula göndermiştir.
• Avusturya devleti çifte vatandaşlığı kabul etmediği için hem Avusturya hem Türk va-tandaşı olduğu halde, Avusturya devletini aldatarak Türk vatandaşı olmadığını söyle-miştir.
• Avusturya devletinden işsizlik maaşı alabilmek için kendisini geliri olmayan bir kişi gi-bi gösterebilmek amacıyla, sahibi olduğu iş yerini başkasının üzerine kayıtlı göstermiştir.

Görülen odur ki, Türkiye aleyhinde iç ve dış çok yoğun faaliyetlerin olduğu bu dönemde, Sayın Adnan Oktar ve A9 TV camiası gibi vatansever, milliyetçi, Devletine sadık, bölünmeye karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı savunan kişiler hedef alınmakta ve mesnetsiz iddialarla yıpratılmaya çalışılmaktadır. Sayın Adnan Oktar’ın özellikle son dönem-lerde İngiliz derin devleti yapılanmasını felsefi olarak deşifre etmesi, halkımızı bu konuda bi-linçlendirmesi söz konusu çevrelerin harekete geçmesine sebep olmuştur. Geçmişte de Sayın Adnan Oktar ve arkadaşları hakkında benzer çevreler tarafından sayısız komplo, iftira, kara-lama kampanyaları düzenlenmiş, çeşitli tuzaklar kurulmuştur. 40 yıldır ilmi mücadele yapan program konuğumuz Sayın Adnan Oktar’ın adli sicil kaydı tertemizdir. Her seferinde olduğu gibi bu defa da bu oyunlar Türk adaleti tarafından bozulacaktır. 19.01.2018

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

A9 TV Sorumlu Müdürü
Serkan Yumru