Abone Ol

Adnan Oktar gözaltına alındı! İşte ilk fotoğraf

Adnan Oktar gözaltına alındı, yapılan açıklamayla Adnan Oktar ve kedicikler hakkında yapılan suçlamalar da ortaya çıktı. Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'a yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyona ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi.

Adnan Oktar gözaltına alındı! İşte ilk fotoğraf

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen operasyonda Adnan Oktar gözaltına alındı.

Ayrıca gözaltı listesinde ‘kedicikler’ olarak bilinen, Oktar’ın kadın elemanları da bulunduğu 234 kişinin isimleri yer alıyor.

Şüpheliler hakkında; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, çocuğun alıkonulması, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi, dolandırıcılık, gizli hayatın ihlali, siyasi ve askeri casusluk,  kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, dolandırıcılık, kadına şiddet, iftira, halkı askerlikten soğutma, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet suçlamalarının bulunduğu öğrenildi.

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Adnan Oktar gözaltına alındı.

Adnan Oktar Polislerin arasında Emniyet Müdürlüğüne böyle götürüldü.

Adnan Oktar gözaltına alındı! İşte ilk fotoğraf - Resim: 1

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir. Basında yayınlanan, askerliğe elverişli olduğuna dair Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) tarafından verildiği iddia edilen resmi belgelerde ise adı Adnan Oktar olarak görünmektedir.

Babasını küçük yaşta kaybeden Adnan Oktar’ın annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf’tur. Oktar ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta okudu. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne girdi. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor. Oktar, “kedicikler” olarak bilinen kadınlarla sık sık gündeme geliyor.

ayrıntılar geliyor