Abone Ol

Adıyaman'da Ak Parti görevlileri sandık başkanına saldırdı

Adıyaman Suvarlı'da yenilenen seçimlerde Ak Partililer sandık başkanına saldırdı. Jandarma'nın geldiği okulda saldırganlar gözaltına alındı.

Adıyaman'da Ak Parti görevlileri sandık başkanına saldırdı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'taki seçimlerin iptaline karar verilen Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne bağlı Suvarlı Beldesi'nde bugün seçimler yenileniyor.

Beldede 3 okulda 7 sandıkta bin 867 seçmen oy kullanacak.

Seçmenler, sabah 08.00'den itibaren sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı.

Bu arada Serap Gül Ortaokulu'nda oy kullanma işlemi sırasında arbede yaşandı. 1004 nolu sandıkta kanser hastası bir vatandaşın oy kullanması için Ak Parti destekçileri sandığın dışarı çıkarılmasını istedi. Bu istekleri ise kabul edilmeyince tartışma çıktı. Hasta vatandaş ise taşınarak sandığa getirildi.

Ak Partililerin sandık görevlilerine yönelik hakaretleri ve fiili saldırısı sonrasında okula Jandarma geldi. Saldırıyı yapanların gözaltına alındığı öğrenildi.

Büyüyen olaylar sonucu Cumhuriyet Savcısı'nın da okula geldiği bildirildi.

28 Mayıs'ta YSK, İyi Parti'den Suvarlı Belediye Başkanı seçilen Mikail Ağır'ın adli sicil kaydındaki suçtan dolayı mazbatasının iptaline karar vermiş, Suvarlı Belde Belediye Meclisi'ndeki bazı üyeler istifa etmişti.

Belediye başkanlığı makamının boşalması üzerine belediye başkanvekili seçmek üzere yapılan toplantıya 2 üyenin katıldığı, gerekli çoğunluğun sağlanamadığının bildirilmesi üzerine YSK, beldede başkanlık ve meclis üyeliği seçimlerinin yenilenmesini kararlaştırmıştı.