Abone Ol

Adil Öksüz'ün telefon kayıtlarından çıkan general

Sedat Ergin'in "15 Temmuz ve Akıncı Üssü (7): Adil Öksüz’ün telefon kayıtlarından çıkan general" başlığıyla yayımlanan (20 Temmuz 2017) yazısı şöyle:

Adil Öksüz'ün telefon kayıtlarından çıkan general

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarla ilgili olarak "Telefon üzerinden yapılan görüşme ve giden sinyal kayıtlarını gösteren resmi HTS kayıtları, Adil Öksüz’ün 2010-2012 yılları arasında operasyonel olarak kullandığı  cep telefonu ile Recep Ünal’ın operasyonel olarak kullandığı telefon arasında tam 177 kez telefon irtibatının olduğunu ortaya çıkarmıştır" dedi.

Sedat Ergin'in "15 Temmuz ve Akıncı Üssü (7): Adil Öksüz’ün telefon kayıtlarından çıkan general" başlığıyla yayımlanan (20 Temmuz 2017) yazısı şöyle:

15 Temmuz 2016 gecesi Eskişehir’deki  Hava Kuvvetleri Komutanlığı Birinci Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi  (BHHM), darbe girişiminden Türk hava sahasına yansıyan gerilimin birebir  yaşandığı bir  karargâh olmuştur.

Burası Türk hava sahasının askeri kontrolü açısından en hayati merkezdir. Havalanan askeri her türlü hava aracı, Türkiye üzerindeki askeri nitelikli her hava hareketi buradan izlenir ve kayıt altına alınır. Nitekim 15 Temmuz gecesi Türk hava sahasındaki  bütün hareketlilik buradan izlenmiş,  gecenin akışında kritik etki yaratan bir dizi karar bu merkez üzerinden verilmiş, buradan koordine edilmiştir.

yazının devamı için tıklayın