Abone Ol

Adil Gür'den canlı yayında son anket yorumu: Seçim 2. tura kalmaz

24 Haziran seçimlerine günler kala ünlü anketçi Adil Gür yaptıkları son anketin sonuçlarını açıkladı. Adil Gür, "1. turda mı bitecek 2. turda mı. Ben 1 aydır hep söylüyorum, araştırmalar 1. turda biteceğini gösteriyor" dedi.

Adil Gür'den canlı yayında son anket yorumu: Seçim 2.tura kalmaz

Türkiye koşar adım seçime giderken son anket A&G şirketinin son seçim anketini açıklayan Adil Gür, A Haber canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son genel seçimlerde en doğru oy oranı tahmini yapan ve toplumsal konulardaki araştırmalarıyla dikkat çeken A&G'nin sahibi Adil Gür, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğinin görüldüğünü söyledi.

BİR AY ÖNCE NE DİYORSAK ORADAYIZ...

İşte Adil Gür'ün canlı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları...

- Bundan 2-3 hafta önce bir gazetede röportaj yaptım. 1 ay önce verdiğim röportaj hala haber olarak duruyor orada. 1 ay önce ne diyorsak oradayız. Anket yapmak pahalı bir iş, gazetelere bedava gönderilecek kadar ucuz değil.

- Türkiye 2010 yılında bir referanduma gitti ve HDP (o zamanlar ismi başkaydı) sandığı boykot etti, gitmedi ve sonuç 57.8 çıktı. Eğer sandığa gitseydi 52-48 çıkardı. 16 nisanda referandum yapıldı, 51.6 evet çıktı. Türkiye'de son yıllarda yapılan tüm hayati seçimlerin hepsi çekişmeli ve başabaş geçiyor. Bir çok değişkeni bilmemiz lazım.

ARAŞTIRMALAR BİRİNCİ TURDA BİTECEĞİNİ GÖSTERİYOR...

- Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda mı bitecek 2. turda mı. Ben 1 aydır hep söylüyorum, araştırmalar 1. turda biteceğini gösteriyor.

- Bu hafta vatandaşa sorduk. Yaklaşık "%15'i tatile başka memlekete gideceğim diye" cevap verdi. %15 demek, yaklaşık 8 milyon seçmen demektir.

İşte o video...

1 MİLYON SEÇMENİN OY KULLANACAĞI MEÇHUL...

- Bayramdan sonra kayıtlı olduğum yere dönceğim ve oyumu kullanacağım diyen diyen seçmen sayısı %77.2. Asla kullanmam diyen 2.7'ye denk geliyor. Yaklaşık 1 milyon seçmenin oy kullanıp kullanmayacağı belli değil.

- Mayıs ayı ortasında A&G'nin yaptığı araştırmada "Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım" diyenlerin oranı %85.9'du. Haziran ayında yapılan son araştırmada ise %88.3'e yükseldiği görülüyor.