Abone Ol

Adele'e Youtube'ta Ahmet Kaya şoku

Albümü satış rekorları kıran İngiliz şarkıcı Adele'in en sevilen parçasının Ahmet Kaya'nın Acılara Tutunmak ile benzerliği tartışması uluslararası platforma taşındı.

Adele'e Youtube'ta Ahmet Kaya şoku

İngiliz şarkıcı Adele'in yeni albümü satış rekoru kırıyor. YouTube'da da Adele'nin şarkıları yine rekora doğru hızla ilerliyor.
Ancak Adele'nin tüm dünyada bir anda hit olan albümündeki en beğenilen şarkısı olan Million Years Ago, Türkiye'de bir anda "Adele, Ahmet Kaya'nın Acılara Tutunmak şarkısının melodisini mi aldı?" tartışması başlattı.

Adele, Ahmet Kaya'nın şarkısını mı çaldı?
Her iki şarkıyı da dinleyenlerin büyük kısmı sosyal medyada bu benzerliğe dikkat çekiyorlar. Benzerlik tartışması Türkiye ile de sınırlı değil. İngiltere'de ve ABD'de de şarkının Mariah Carey'in My All'ına ve Phantom Of The Opera'nın da bir bölümüne benzediği iddia ediliyor.
Ama en hararetli tartışma kuşkusuz Türkiye'de... Öyle ki, şarkıyı benzeten binlerce kişi sosyal medyada bir haftadır bu benzerliği tartışıyor. Tabii duruma tepki gösterenler de yok değil.
Özellikle Ahmet Kaya hayranları, YouTube'da Adele'in şarkılarının yüklendiği hesaba bir kaç gün içinde yüzlerce yorum yağdırdı. İngilizce ve Türkçe yapılan yorumlarda Adele'nin Ahmet Kaya'nın Acılara Tutunmak şarkısını aldığı belirtilirken, Ahmet Kaya şarkıları da paylaşılıyor.
Hatta zaman zaman Adele'in İngiliz hayranları da tartışmaya katılıyor.

YOUTUBE YORUM YAĞIYOR

YouTube'da bir kaç gündür yazılan yorumlardan bir kaç örnek:
Cansu E.: Ahmet Kaya'nın şarkısını niye çaldın kızım ya
SonUskudarli: Acilara Tutunmak aynisi...
Doodle A Thing: Listen to Ahmet Kaya- Acılara Tutunmak it is the same melody
salman atsak: The Song was from Ahmet Kaya "Acilara tutunmak" 1985.
Veli Yildiz: müziğini çalmış
Cihan Tas: this is one of the AHMET KAYA's song called Acilara tutunmak recorded on 1985!!!
Yosra: you want to make kaya famous around the world by relate him with Adele gooooood job.
Deli kanli: +Yosra S.A sorry honey just to let you know firstly the ahmet kaya was famous before adele is even born. Secondly he has only in tukey about 70 million fans...
ONUR ÖZAY: Ahmet kaya Acılara Tutunmak 1985, Phantom of the Opera 1998.
sk kk: lol adele copying Turkish singer ahmet kaya (rip) acilara tutunmak.
Serkan Çakır: Bak Serdar Ortaç'ın şarkıları da iyidir onlarıda alabilirsin Poşet felan var iyi şarkı yani. Yada beğenmezsen Demet Akalın verelim sana
mehmet ali kızılaslan: Ahmet Kay'yı yedirecek değiliz.
Batu Purre: Hello thief...
Yildiray Bayram: this is turkish song.
Alper Surucu: same melody with AHMET KAYA's song.. the name of the song ACILARA TUTUNMAK.. you can find it easly from many channels..