Abone Ol

Adana'daki patlamaya yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Adana Valiliği otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Adana'daki patlamaya yayın yasağı

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve  Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde  "milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi  şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı  getirilebileceğinin öngörüldüğü hatırlatıldı.

Adana Valiliği otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili olarak  Başbakanlığın ilgili yazısıyla geçici yayın yasağı getirildiği belirtilerek,  medya hizmet sağlayıcılarının patlamaya ilişkin yapılacak yayınlarda 6112 sayılı  Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyması gerektiği  vurgulandı.

Bu çerçevede, "patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası  olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa  patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe  ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın  aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin  engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında, olaya iştirak  etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları  araçlar ve benzeri diğer hususlara" yayınlarında kesinlikle yer verilmemesi  istendi.