Abone Ol

Adana'daki patlamada can kaybı 5'e çıktı

Adana'daki patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e mi çıktı?

Adana'daki patlamada can kaybı 5'e çıktı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş olayın ardından yaptığı ilk açıklamada patlamada 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını söylemişti.

Medyafaresi'nin ulaştığı Adanalı gazeteci Ali Pekmezci patlamadaki can kaybının 5 olduğunu ileri sürdü.

VALİLİK: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 16 YARALI VAR

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.” dedi. Demirtaş, patlamada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

Adana Valiliği'nin otoparkında bu sabah bir patlama meydana geldi. DHA'nın haberine göre teröristler bomba yüklü araç patlattı. Adana Valisi ise yaptığı açıklamada patlamada 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 16 kişinin yaralandığını duyurdu. Adana Valisi Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.

Son dakika: DHA'nın geçtiği habere göre Adana Valiliği’ne bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi.  Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı’nda bulunan Adana Valiliği’nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05’te meydana geldi. İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi.

Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

33 PLAKALI ARAÇ

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi.

KADIN TERÖRİST ŞÜPHESİ

Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.