Abone Ol

CHP'nin Adalet Mitingi #CANLI: Maltepe Park doldu bile

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı "Adalet Yürüyüşü" için Maltepe Parkında hazırlıklar tamamlandı.

SAAT: 15:40

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyesi bir grup Adalet Mitingi'ne katılmak üzere Maltepe Miting alanına geldi. 'Herkes için adalet' pankartı taşıyan grup sloganlara atarak turnikelerden geçti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, giriş öncesi bir açıklama yaptı. Beko, "DİSK'e bağlı sendikalarla adalet mitingine geldik. Türkiye'de yaşayan 80 milyona yakın insan adalet bekliyor. Dilerim bugün milyonlarca burada adalet taleplerini dile getirirler. Cezaevinde 161 gazeteci 11' e yakın milletvekilimiz var. Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten atılan memur kardeşlerimiz var. 81 belediyede kayyum var.Ben burasının adalet arayan insanlara umut olur düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

SAAT: 15.15

MİTİNG ALANINA GİRİŞLER SÜRÜYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün bugün son etabının ardından düzenlenecek 'Adalet Buluşması' için gelenler Maltepe’deki miting alanını doldurmaya başladı.

Bostancı'da toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup da saat 14.30'da yaklaşık 2 bin kişi, Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Miting alanına girenlerin ağırlıklı olarak Türk bayrakları, "Adalet" yazılı pankart, flama ve Atatürk posterleri taşıdıkları görülüyor. Alana, deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından giriş yapılıyor. Alandan yükselen müzikle halay çekenler, gölgede bir yer bulup mitingin başlama saatini bekleyenler var.  'Hak, hukuk, adalet' alanda atılan en sık slogan.

CHP'nin Adalet Mitingi #CANLI: Maltepe Park doldu bile - Resim: 1

ZÜLFÜ LİVANELİ VE ONUR AKIN KONSERLERİ


Alanda, saat 16.00’dan itibaren Zülfü Livaneli ve Onur Akın konser verecek. Aynı dakikalarda CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün son etabını tamamlamak üzere Dragos’tan hareket edecek.

SAAT: 15:00

KILIÇDAROĞLU’NUN YÜRÜYÜŞ PLANINDA DEĞİŞİKLİK

Kılıçdaroğlu’nun miting alanına yürüyüş planında son dakika değişikliği yapıldı. Kılıçdaroğlu, miting alanına giden son 3 kilometreyi tek başına yürüyeceğini duyurmuştu. Ancak bu planda değişiklik yapıldı. Kılıçdaroğlu, Dragos sahilden beraberinde milletvekilleri ve bir grup yurttaşla yaklaşık 2 kilometre yürüyecek. CHP lideri alana giden son 1 kilometrelik bölümde ise tek başına devam edecek.

SAAT: 13:51

İstanbul Valisi Vasip Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün güzergahı ile Maltepe'de yapılacak mitingde 15 bin polisin görev yapacağını söyledi. Şahin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev için Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde katıldığı karşılama töreninin ardından basın mensuplarının mitingde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Cuma gününden itibaren Kılıçdaroğlu'nun ilde bulunduğunu anımsatan Şahin, söz konusu miting ve yürüyüş güzergahının emniyetini sağlamak üzere bugün 15 bin polisin görevlendirildiğini belirtti. Şahin, güvenlik tedbirlerini en üst seviyede aldıklarını ifade ederek, "İnşallah en güzel şekilde bir miting yapılıp, gerçekleşip, kazasız, belasız, milletimizin de katılanların da memnun olduğu bir faaliyet olarak sona erecektir." diye konuştu.

SAAT 12:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 25 gün önce Ankara Güvenpark’tan başlattığı Adalet Yürüyüşü bugün Maltepe’de yapılacak mitingle sona erecek. Sabah erken saatlerden itibaren İstanbul’un ilçelerinden ve İstanbul dışından gelen vatandaşlar miting alanına alınmaya başladı.

MİTİNG ALANINDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını, 80 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde olan bir sahneden yapacak. Sahnenin arkasında 'Adalet' yazısı olan büyük bir pankart asılı. Kürsünün bulunduğu platformun bir tarafında büyük bir Türk bayrağı diğer tarafından ise Atatürk’ün resmi bulunuyor.

1 milyondan fazla katılımın olması beklenen miting alanında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı platformun yapımı biterken, alanın çevresine dev led ekranlar yerleştirildi. Alanın çevresi Türk bayrakları ve "ADALET" yazan flama ve dövizlerle çevrildi.

CHP'nin Adalet Mitingi #CANLI: Maltepe Park doldu bile - Resim: 2

Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan uzun tutukluluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe "İlgili makama" şeklinde yazıldı. Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli'nin resmi yer alıyor.

İŞTE DEV DİLEKÇEDE YAZANLAR:

"İlgili makama" başlıklı dev dilekçede şu ifadeler yer alıyor:

"Pek çok devlet memuru, gazeteci ve akademisyeninÿyaygın ve muğlak kanıtlara dayalı tutuklanmaları, gereğinden uzun yargı süreçlerine maruz kalmaları ve açlık grevi, insanlara bile reva görülen vicdan yaralayıcı insani değerlerden uzak uygulamalar derhal son bulmalı.

Yargının bağımısızlığına, siyasi erklerinÿiyi niyetlerine, adaletin tecelli veÿ tesis edeceğine inanmak için OHAL’in bitirilmesini, KHK sürecinin sonlandırılmasını, haksız ve hukuksuz yargı kararlarının derhal gözden geçirilmesiniÿ ve sağlık sorunları yaşayan tutukluların durumlarının iyişleştirilmesiniÿ toplum vicdanı adına talep ediyoruz"

Dilekçenin altında Türkiye haritası ve "TürkiyeyiZ" yazısı yer alıyor.

680 GAZETECİ AKREDİTE EDİLDİ

Mitingi yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda basın mensubu takip ederken, CHP basın bürosundan alınan bilgiye göre miting için 680 basın mensubunun akreditasyon yaptığı öğrenildi. Ayrıca basın mensupları, sahnenin hemen sağ tarafına kurulan büyük bir platformdan takip edebilecek.

KILIÇDAROĞLU’NA EŞLİK EDENLER MİTİNG ALANINA ALINMAYA BAŞLANDI

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün son 3 km’si için Dragos’taki kamp alanında dinlenmeye çekildi. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden ve çoğunluğu İstanbul dışından gelen gruplar da aynı bölgede kurulan çadırlarda geceyi geçirdi. Sabah erken kalkan katılımcılar kahvaltılarını yaptıktan sonra Maltepe Miting Alanına doğru yürüyüşe geçti.

Vatandaşlar saat 11:30 civarında miting alanına alınmaya başlandı.