Abone Ol

Acun Ilıcalı ile pazarlık bile yapmadık! Ömer Özgüner konuştu!

MEDYAFARESİ RÖPORTAJ- Star İçerik Grup Başkanı Ömer Özgüner yeni projeleri, Acun Ilıcalı transferinin perde arkasını ve hiç bilinmeyenleri Medyafaresi'ne anlattı...

Acun Ilıcalı ile pazarlık bile yapmadık! Ömer Özgüner konuştu!

Medyafaresi.com, özel röportaj serisine Ömer Özgüner ile devam ediyor.. Yıllardır televizyon dünyasında önemli görevler üstlenen Özgüner, yakın geçmişte Doğuş Grubu’na dahil olan Star TV’nin başarısı için tüm gücüyle çalışıyor.

İşte Medyafaresi.com’un soruları ve Ömer Özgüner’in çok konuşulacak açıklamaları...

1- STAR TV için yeni sezon nasıl başladı? İlk iki ay nasıl geçti?

Yeni sezonu eylülden başlatırsak bizim için iyi geçti demek yanlış olmaz. Çünkü yazın başlattığımız ve seyirciyi Star’a çekme çabamız işe yaradı.

Sezona Acun Ilıcalı gibi sürpriz bir transferle başladık ve geçen yılın taşıyıcı gücü Muhteşem Yüzyıl’la birlikte Kasım ayında Prime Time’ı birinci kapattık..


2- Yeni projelerinizden memnun musunuz? Başarı grafiklerinden kısaca bahseder misiniz?

Bu konu bütün sektörü içeren bir yanıta ihtiyaç duyuyor. Sık sık rakamlar yayınlanıyor: Yaz sezonundan itibaren çok sayıda dizi projesi başarısızlıkla sonlandı diye. Bütün kanallar için bu bir gerçek. Biz de bundan payımızı ne eksik ne fazla aldık.

Elbette kafa karışıklığı da oluyor. Çünkü bazı projelerimiz yazlıktı; Evlerden Biri, Sudan Bıkmış Balıklar, İbreti Ailem, Acaip Hikayeler, Çıplak Geçek gibi. O işler rating aldı almadıdan bağımsız, severek hayata geçirdiğimiz projelerdi. Ve inanıyoruz ki daha önce Star’dan uzaklaşan, hiç gelmeyen ve özellikle yeni nesil bir kitleyle bizi tanıştırdı.

Ama sezonla birlikte mesela Babalar ve Evlatlar’ı örnek verebiliriz rating karnesinin başarısızlık hanesine yazan işler oldu. Ve Cem Aydın üstelik birincilik konuşmasında, "Tutmayan işlerin de sorumluluğunu almalıyız" dedi. Bu geçmişe yönelik bir özeleştiri olduğu kadar geleceğe yönelik de bir projeksiyon aslında. Neyi nasıl yapmalıyız konusunda...

Acun Ilıcalı ile pazarlık bile yapmadık! Ömer Özgüner konuştu! - Resim: 1

3- Sizi şaşırtan, beklediğinizden çok daha başarı getiren projeniz oldu mu, hangisi?

Beklediğimiz halde şaşırdığımız, elbette İşler Güçler oldu. Daha izlediğimiz ilk gün bizim derin sempatimizi kazanan işler Güçler kendi halkalarını o kadar genişletti ki kısa sürede fenomen oldu. Bizim arzuladığımız şeye de çok yaklaştı.

O da şu: Bazı işler farklı, şaşırtıcı olup hitap ettiği televizyon seyircisini çoğaltabilir. İşler güçler bizim sevdiğimiz ve seveni çok olan bir iş. Daha ne olsun. Ama onun dışında prime time’a geçişte Amerika’da kırk yıldır devam eden ve doğrudan bilgiye yönelik Büyük Risk’in başarısını es geçemeyiz. Selçuk Yöntem’in daha ilk yarışma sunuculuğunda yarattığı havayı atlamadan. Geçen sezondan taşıdığımız Eser Yenerler’in zekasıyla formatın eğlencesinin buluştuğu Eyvah Düşüyorum yine başarı hanemize yazılmalı. Benzemez Kimse sana da sanırım yaza damga vuran işlerimizdendi..

4- Acun Ilıcalı gibi dev bir ismi transfer ettiniz. Süper transferleri yaparken sancılı süreçler oluyor mu? Sizi ne zorluyor?

Evet böyle genel bir kural var ama istisnalar da olabiliyor. Acun Ilıcalı o manada gerçekten istisnaydı. İki taraf da birbirini gerçekten istedi. Bu noktada buluştuktan sonra gerisi kolay oldu.

Artık hikaye eskidi ama, bir kez daha hatırlatayım.. Acun kendisinin de açıkladığı nedenlerle kanalından ayrılmaya karar vermişti. Biz de futbol terimiyle söylemek gerekirse, bonservisini eline alan böyle bir gol kralını kaçırmadık. Bu yüzden kısa cümlelerin kurulduğu bir anlaşma gerçekleşti. Tarafların samimiyeti konusunda şu örnek yeterli olacaktır: Sözlü olarak anlaştıktan yaklaşık bir ay sonra imzalar atıldı. Birer ön imza alalım demek bile iki tarafın aklına gelmedi.

Acun Ilıcalı ile pazarlık bile yapmadık! Ömer Özgüner konuştu! - Resim: 2

5- O ses Türkiye ve Yetenek Sizsiniz’in Star TV’deki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Bu tür geçişler hem kanalda hem de proje sahibinde dile getirilmese bile bir kuşku uyandırır.  Ya seyirci, projenin yeni yerini beğenmezse diye. Bizi mutlu eden şey, Yetenek Sizsiniz ya da O ses Türkiye’nin rakamsal performansını daha da artırması değil sadece. Mayanın tutması...

Yenilenen bir Star’da başarısı kanıtlanmış iki yapımın mayasının tutmasından bahsediyorum. Daha Survivor başlamadı ki onunla birlikte çok uzun yıllar mutlu olacağız demektir bu:)

6- İşler Güçler sosyal medyada büyük ilgi görüyor.. Ahmet Kural fenomeni oluştu.. Fakat bu arada dizinin günü ve saati değişti.. İşler Güçler devam edecek mi?

Aslında bu sorunun yanıtını üçüncü soruda vermiş oldum. Yaz prototipiyle sezon prototipi birbirinden farklı gerçekleşmek zorunda. Dizi geç saatten, erken bir saate alındı, bu saat ve yer değişikliği İşler Güçler’in doğru seyircisiyle doğru yerde buluşması için yapıldı. Sonuçlar müsbet. Ama tüm bunlardan bağımsız olarak İşler Güçler devam etmeli. Yeni nesil dediğimiz seyirciyle buluşmak ve yeni şeyleri cesaretlendirmek için..

7- StarTV’de yılbaşından sonra başlayacak yeni projeler hakkında ipuçları verebilir misiniz?

Aslında yeni projeler için yılbaşını beklemiyoruz. Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum’un başrollerini paylaştığı 20 Dakika Aralık ayının ortasında Star ekranında olacak. Kerem Deren-Pınar Bulut imzası taşıyan diziyi Ay yapım hazırlıyor. İddialı olduğumuz bir proje.

Yine bir ilk olarak büyüklere çizgi film de aynı dönemde Star izleyicisiyle buluşacak. Böylece bir ilke daha imza  atmış olacağız..


8- Reyting ölçümleri bir dalgalanma yaşadı. 9 aylık süreç sizi nasıl etkiledi? Yeni başlayan TNS ölçümleriyle ilgili düşünceniz nedir?

Elde reklamverenin de onayladığı bir ölçüm sistemi olması iyi bir şey. Bizim açımızdan özel bir mana teşkil etmedi. Ama denek sayısı artmalı. Sanırım o konuda da yol alındı..



9- Reytinglerle reklam geliri arasında orantısızlık var mı? Reklam pastasından hakettiğinizi aldığınızı düşünüyor musunuz?

Reytinglerdeki genel düşüklük, elbette reklam gelirlerine yansıdı. Ama pastadan eksik pay almıyoruz. Buranın kuvvetli bir satış ekibi var ve iyi pozisyon alıyoruz.



10- Doğuş Yayın Grubu’na katılmak Star TV’yi nasıl etkiledi? Neleri değiştirdi?

Doğuş Grubu bütün mecralarıyla bir marka bütünlüğü ifade eder. Bu marka değeri kalite ve güvenirlilik üzerine kurulu. Şimdi geniş hacmiyle Star da bu değere katkılarda bulunuyor. Aynı zamanda NTV, CNBC-e, NTV SPOR, NTVMSNBC, radyolar ve dergiler de Star’ın algısında olumlu bir katkı sağlıyor.

Acun Ilıcalı ile pazarlık bile yapmadık! Ömer Özgüner konuştu! - Resim: 3


11- Rakip kanallarda başarılı bulduğunuz ve keşke Star TV’de olsa dediğiniz yapım var mı?

Beğendiğim yapımlar var: Suskunlar, Uçurum, Kayıp Şehir, Şubat, Karadayı. Ama hiçbiri için keşke Star’da olsaydı diye düşünmedim..


12- Seyirci ile nasıl iletişim kuruyorsunuz? Seyirci yorumları yayın politikanızı nasıl etkiliyor?

Sosyal medyayı çok yoğun kullanıyoruz. NTV geleneğinden gelen izleyici tepkilerinin günlük yorumlanması ve sorunlar varsa giderilmesi için mutlaka çalışma yapılır. Twitter , bloglar ve internet sitelerinde yeralan eleştirileri de dikkate alırız..



14- Medyafaresi.com hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sadece televizyoncu olarak değil, internet medyasına özel ilgisi olan biri olarak kurulduğu ilk günden, önceleri kurucusunu yakından tanıdığım için mutlaka izlediğim ve yıllar içindeki gelişiminden, geldiği noktadan sevinç duyduğum bir site. Geniş yelpazesi ve farklı yaklaşımı haberciliğini bildiğim isimlerin izlerini taşıyor..