Abone Ol

Açelya Samyeli Danoğlu: Modellik bana göre değil

2012 Miss Türkey birincisi Açelya Samyeli Danoğlu, Düğün Dernek 2 filmiyle oyunculuk konusunda kendini gösterdiğini söylüyor. Danoğlu, hayallerini ve özel hayatını Vatan'dan Melis Güvenç'e anlattı.

Açelya Samyeli Danoğlu: Modellik bana göre değil

AÇELYA SAMYELİ DANOĞLU... GALERİ

Düğün Dernek 2 nasıl bir film oldu?

İzlenme rekorları kıracak, ilkinden daha eğlenceli bir film oldu. Ahmet Kural ve Murat Cemcir bana ilk inanan kişiler. İşler Güçler dizisiyle bu işe başladım. Bana çok şey kattılar ve öğrettiler. Bendeki yerleri çok ayrı. Bu filmde de onlardan aldığım enerji ve rahatlıkla yer aldım.

Neden hep komedide yer alıyorsunuz?

Aslında bunda boyumun uzun olması etkili oluyor. Çünkü boyun sadece model ve Türkiye güzeli olmaya faydası var. Dizilerde özellikle dramalarda beni bu boyla konumlandırabilecekleri pek bir yer bulamıyorlar. Mesela gecekonduda yaşayan ve dayak yiyen bir kız olarak göremiyorlar. Fakat bu filmde ters köşe bir karakterim. Boyunun ve güzelliğinin farkında olmayan, erkeksi tavırlarıyla dikkat çeken köylü kızı Leyla’yım.

Uzun boylu olmaktan dolayı üzüldüğünüz oldu mu?

Almanya’dan, Türkiye’ye ilk geldiğim günlerde boyumun uzun olması yadırgandığı için hep kambur duruyordum. Ama artık sosyal medyanın gelişmesi ve Avrupai kadınların da nasıl olduğundan haberdar olunduğu için bu durum yıkıldı. Olumsuz yorumların yerini olumlu yorumlar aldı. Kendimi bu konuda hep rahat hissediyorum ama insanların bu konuda tepkilerin değişmesinden ve bu durumdan memnunum. Bir de uzun boylu oyuncu olmaz algısını kırdığımı düşünüyorum.

Oyunculuğa iyice ısındınız mı?

Artık oyunculuğu çok sevdiğimi ve bu mesleğe karşı olan duvarımın tamamen yıkıldığını net bir şekilde söyleyebilirim. Bu filmle oyunculuk konusunda kendimi gösterdiğime inanıyorum.

Oyunculuğa dair en büyük hayaliniz ne?

Aksiyon filminde yer almak çok istiyorum. En büyük hayalim. Çünkü aksiyon filmlerini izlediğimde çok heyecanlanıyorum ve bu tarz filmlerde boyun uzun olması sorun olmuyor.

Kendime güveniyorum, ayaklarım yere basıyor

En büyük hayalim bir aksiyon filminde oynamak. Çünkü aksiyon filmi izlediğimde çok heyecanlanıyorum. Ayrıca aksiyon tarzı filmlerde uzun boylu olmak dramalardaki gibi sorun olmuyor.

Peki modellik ne durumda?

Hayatımda modellik hiç yok. Yarışmadan sonra birkaç defileye çıktım ama kendimi modelliğe ait hissedemedim. Kariyerimi oyunculuk üzerine çizdim.

Yarışmadan bu güne kadar dört yılda neler öğrendiniz?

Çok içime kapanıktım, insanlarla iletişim kurmaya utanırdım. Bana bir şey sorduklarında tedirgin olur kekeleyerek cevap verirdim. Anneme bağımlıydım. Kendi başıma bir karar vermekten çok korkuyordum. Artık kendime güveniyorum, ayaklarım yere sağlam basıyor, olgunlaştım ve kendi kararlarımı kendim verebiliyorum.

İki ay önce nişanlandınız, nasıl tanıştınız?

Evet iki yıllık bir beraberlikten sonra nişanlandık. Bir ortak arkadaşımız sayesinde tanışıtık. O süreçten sonra yavaş yavaş gelişip bu günlere gelen çok mutlu bir beraberliğimiz var.

Evlilik ne zaman?

Önümüzdeki yaz olarak düşünsek de henüz netleşen bir şey yok. İkimiz de çok yoğun çalışıyoruz.

VATAN