Abone Ol

Abdullah Gül'ün çatı aday projesini Fatih Portakal mı çökertti?

Medyafaresi.com özel haber- 24 Haziran seçimleri hakkında sosyal medyadan ve ekrandan yorumlar yapan Fatih Portakal, son zamanlarda muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olacağı konuşulan Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Gül'ün çatı aday projesini Fatih Portakal mı çökertti?

Anıl Orman / Medyafaresi.com özel haberi-

24 Haziran seçimlerinde muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olup olmayacağı tartışılırken FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’dan  gündeme damga vuran yorumlar geldi.

Fatih Portakal ardından CHP Parti Meclisinin aday belirlemek amacıyla toplandığı saatlerde de ekrandan bomba eleştirilerde bulundu.

Fatih Portakal'ın dün sabah saatlerindeki tweetleri şöyleydi;

"İttifak kulislerinde CHP’yi okuyorum Cumhuriyet Gazetesi'nden, “CHP Gül’de ısrarcı” diyor gazete. Eğer doğru ise 1 hata 2 kere yapılmaz. Yine eğer doğru ise kendi içinden 1 aday bulamayan bu parti kapısına kilidi vursun. Ateş olmayan yerden de duman çıkmaz.

Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığını bıraktıktan sonra ülke meselelerine ne kadar müdahil veya taraf olmustur. Şu anda en etkili rakip, bir kurtarıcıymıymış gibi gösterilmesine anlam veremiyorum. Bir AKP’linin yerine 1 AKP’li mi? Bence hayır."

Abdullah Gül'ün çatı aday projesini Fatih Portakal mı çökertti? - Resim: 1

Fatih Portakal, CHP’nin kritik toplantısı sürerken de Abdullah Gül'ün adaylığına yönelik tepkisini canlı yayında dile getirdi.

CHP'nin neden Abdullah Gül'ün adaylığında ısrar ettiğini anlayamadığını söyleyen Fatih Portakal, 'Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP tarihteki ikinci hatayı yapmak üzere... Şaka gibi ama maalesef gerçek' diyerek ekrandan tepkisini ifade etti.

İşte Fatih Portakal'ın o sözleri:

"Yıllardır konuşmayan bir isim Abdullah Gül. Gül mümkün olan en geniş uzlaşmayla seçime girmek istiyor. Hangi özelliğinden dolayı kendisini partiler üstü görüyor Sayın Gül anlamıyorum. Abdullah Gül ne zaman tarafsız parti üstü bir cumhurbaşkanı oldu merak ediyorum..

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde Ergenekon ve Balyoz davaları yaşandı. Kumpas davalarıyla cezaevlerinde hayatını kaybeden Kuddusi Okkırlar, evlerinin banyosunda canına kıyan Yarbay Ali Tatar'lar varken Gül sadece izlemekle yetindi. Ağzını bile açmadı.

Meral Akşener tamam deseydi, dik durmasaydı CHP demek ki Abdullah Gül'ü aday gösterecekti. Akşener dik durdu, CHP geri adım atmak zorunda kaldı.

CHP bunu çatı aday olarak düşünebiliyor, gerçek bu şaka değil.

Bundan sonra taktiği ne CHP'nin, bir stratejisi var mı?"

İŞTE FATİH PORTAKAL'IN O AÇIKLAMALARI

Medyafaresi.com