Abone Ol

Abdullah Gül'den AK Parti'ye 4 kritik mesaj

Abdullah Gül'ün açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Kendisiyle ilgili söylentilere cevap verdiği konuşmanın satır araları AK Parti'ye mesajlarla doluydu.

Abdullah Gül'den AK Parti'ye 4 kritik mesaj

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili, "Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri." dedi.

Ancak metnin tamamı bundan ibaret değildi elbette. Daha doğrusu sonrasında yaptığı örtülü açıklamaların adresi AK Parti ve hükümete yönelikti.

Gül, adaylıkla ilgili söylentileri bitirse de, farklı bir pozisyonda olduğunu tescil etti. Bunu direkt olmasa da satır aralarında verdiği mesajlarla gösterdi. Adaylıkla ilgili söylentileri kesse de, uzun vadede yeni tartışmalara kapı aralayacak türden.

MUHALEFET GÜL'ÜN PEŞİNİ BIRAKMAZ

Gül'den önümüzdeki dönemde güncel konulara ilişkin farklı bakış açıları getireceğinin sinyalini de vermiş oldu. Gül'ün bundan sonra yapacağı yeni çıkışlar elbette AK Parti surlarında "gedik" açmak isteyen muhalefet için bulunmaz fırsat olacağı açık.

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI VURGUSU

Peki Gül satır aralarında ne mesajlar yolladı? Gelin o açıklamaya dönüp ne söylediğine bir göz atalım. Gül, "Ben 7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım." dedi. Bu söylemi ilk kez söylemedi ama Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiği sırada bu sözleri sarfetmesi zamanlama açısından önemliydi.

SESSİZ KALMAYACAK

Günlü siyasetin dışında olduğunu söyleyen Gül, "Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarımla baş başa gelerek paylaştım, yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim. " ifadelerini kullandı.

KUTUPLAŞMA

Gül'ün konuşmasından öne çıkan bir diğer ayrıntı da "kutuplaşma" uyarısı oldu. Gül, "Ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içerisinde." dedi.

Kutuplaşmanın iki tarafı olduğu düşünülürse, hükümetin de yaşananlardan sorumlu olduğu mesajını üstü kapalı vermiş oldu. Genelde CHP çevrelerinden sıkça duymaya alıştığımız bu ifadenin ondan gelmesi, hükümet ile aynı pencereden bakmadığı yorumlarını beraberinde getirdi.

BİR SÜRÜ EKONOMİK BEKLENTİLER SORUNLAR HALKIN İHTİYAÇLARI VAR

Gül'ün güncel meselelere yönelik şu açıklamaları da hükümete dost uyarısı niteliğindeydi: İçeride bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, halkın ihtiyaçları var. Herkesin şimdi buna yönelmesi, bunları çözmek için uğraşması ve bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir."

Adaylık tartışmalarına noktayı koyan Gül, orta ve uzun vadede yine polemiklerin merkezinde olacak gibi görünüyor.

İnternethaber