Abone Ol

Abdülkadir Selvi: Referandum Erdoğan referandumuna dönüşüyor

"Referandum, hızla bir 'Erdoğan' referandumuna dönüşüyor"

Hızla bir Erdoğan referandumuna dönüşüyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım'ın anayasa değişikliği teklifine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili olarak "Ege'de hayır oyları önde" dediğini ileri sürdü.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın programında düzenleme yapıldığını iddia eden Selvi, "Erdoğan’ın programında düzenleme yapılıyor. Cumhurbaşkanı bundan sonra İstanbul’a daha fazla ağırlık verecek" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "‘Evet’ ve ‘Hayır’ların motivasyon kaynağı" başlığıyla yayımlanan (27 Mart 2017) yazısı şöyle:

16 Nisan tarihi yaklaştıkça, kararsızların oranı da azalıyor. Kamuoyu araştırmaları kararsızların oranının yüzde 10-12 seviyesinde gösteriyor. Bu oran başlarda yüzde 30’lar seviyesindeydi.

Referanduma giderken kadın oylarında ilginç bir gelişme gözleniyor. Kararsızların arasındaki kadın oyları azalıyor. Kadın seçmenlerin arasında evet oyları ağır basıyor. Adil Gür’ün sahibi olduğu A&G’nin araştırmasına göre kadınların yüzde 54.6’sı ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan için’ destek vereceğini söylüyor. AK Parti hareketi içinde de kadınların önemi büyük. Erkeklere göre daha ‘Erdoğancı’lar hem de kapı kapı dolaşıp oy topluyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gününü kadınlara ayıracak, ‘kadınlar günü’ yapacak. Elbette ki hanımların kekli-pastalı günü gibi değil. Onlarla, ‘referandum günü’ yapacak.

yazının devamı için tıklayın