Abone Ol

Abdülkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa edip...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa edip...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterecekleri ismin "partiler üstü" olması gerektiğini savunarak aday olmayacağını açıklamıştı.

Abdulkadir Selvi'nin "Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylık formülü"başlığıyla yayımlanan (21 Ağustos 2017) yazısı şöyle:

“Kılıçdaroğlu tutuklanacak mı?” tartışması AK Parti cephesinde de rahatsızlığa yol açmış. Ama buna rağmen Kılıçdaroğlu’nun üzerine gitmekte kararlılar. Çünkü CHP liderini zayıf bir yerden yakaladıklarını düşünüyorlar. Siyasetteki gelişmeleri artık 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminden bağımsız olarak düşünmek mümkün değil. Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı adayı olacağı düşünülüyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,“Benim kanaatim, kendisi 2019’da adaylık için zemin hazırlıyor. Kılıçdaroğlu, adalet mitingi değil, bir adaylık mitingi yaptı” diye işin adını koydu.

Kılıçdaroğlu’nun üslubunda da bir değişiklik dikkati çekiyor. Adalet yürüyüşünden önce, “Cumhurbaşkanı partili olmamalı” diye kestirip atan CHP lideri, yürüyüşten sonra açık kapı bırakmaya başladı. 21 Temmuz tarihindeki görüşmemizde adaylığını sorunca, “Bakalım” karşılığını vermişti. Ankara temsilcileri ile buluşmasında ise, “Doğmamış çocuğa don biçilmez” demekle yetindi. Yani reddetmedi.

yazının devamı için tıklayın