Abone Ol

Abdulkadir Selvi: IŞİD'in asıl hedefi Kılıçdaroğlu'ydu, felaketin eşiğinden döndük

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne saldırının kimler tarafından ve nasıl organize edildiğini Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi yazdı. Asıl hedefin Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

IŞİD'in asıl hedefi Kemal Kılıçdaroğlu'ydu..

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe saldırı hazırlığındaki 6 DEAŞ'lı terörist dün polisin operasyonlar sonucu kıskıvrak yakaladı. Saldırı son anda önlenmiş oldu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi saldırının arka planını kaleme aldı.

Yürüyüştekiler Bolu'yu geçtikten sonra emniyet birimlerinin teyakkuza geçtiklerinin altını çizen Selvi, özellikle daha önce faili meçhullerin yaşandığı Sapanca-Hendek-Düzce üçgenine yaklaşıldıkça önlemlerin en üst seviyeye çıkarıldığını söylüyor. Ve ardından da saldırının perde arkasını kaleme alıyor.

İşte Selvi'nin yazından öne çıkan başlıklar:

Nefes kesen operasyonun perde arkasındaki bilgilere ulaştım. Tek kelime ile söyleyeyim, Emniyet’in titiz çalışması sayesinde büyük bir felaketin eşiğinden dönülmüş.

DAEŞ’in hedefi doğrudan Adalet Yürüyüşü. Talimat Suriye’den geliyor. DAEŞ’in Türkiye’yle ilgili birimi talimatı özel bir kurye aracılığıyla iletiyor. Kurye Kayseri’ye gelip DAEŞ militanlarıyla buluşuyor. Kayseri Emniyeti eylem talimatı istihbaratını alıyor. Bundan sonra istihbarat ve terörle mücadele birimleri ortak bir çalışma içine giriyor.

Suriye’den talimat geldiği andan itibaren, DAEŞ’in çekirdek kadrosu eylem hazırlığına başlıyor. Çekirdek kadro, aracı kullanan Hüseyin A. ile iki önemli isimden oluşuyor. Eylem hazırlıklarında ise 6 DAEŞ mensubu yer alıyor. Kocaeli’ndeki araç yakalandıktan sonra bu kişiler de Kayseri Emniyeti’nin düzenlediği operasyonla kıskıvrak yakalandı.

...

Güvenlik birimlerince araca bir patlayıcı yüklenip yüklenmediği izleniyor. Talimat, “Londra tarzı” eylem yapılması yönünde geliyor. Eylem, doğrudan aracı yürüyüşe katılanların üzerine sürmek suretiyle gerçekleştirilecek. Araç Kayseri’den yola çıktığı andan itibaren güzergâh boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda istihbarat ve terörle mücadele birimleri sıkı bir işbirliği yapıyor.