Abone Ol

Abdulkadir Selvi: Değişen başkanlar ne olacak? Erken seçime gidilecek mi?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP içerisinde sürmekte olan istifaları ve yenilenme çalışmalarını değerlendirdi.

Değişen başkanlar ne olacak?

Selvi, erken seçimin neden olamayacağını açıklayarak "Peki bu arada erken seçim olur mu? AK Parti’de bu değişim sürecinin tamamlanması gerekiyor. Değişimin AK Parti’de bir heyecan uyandırması ve ibrenin yukarıya doğru dönmesi hedefleniyor. Ekonominin tekrar parlak bir döneme girmesi hedefleniyor. Bunlar olmadan erken seçim beklenmiyor. Peki ne oluyor? Erdoğan, dünya kupasına hazırlanır gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin "Değişen başkanlar ne olacak? Erken seçime gidilecek mi?" başlığıyla yayımlanan (5 Ekim 2017) yazısı şöyle:

16 Nisan referandumunda İstanbul ve Ankara’nın da içinde yer aldığı bazı şehirler evet oylarını aşağıya çekti. 2019 seçimlerine dönük olumsuz sinyal verdi. Erdoğan, 16 Nisan sonuçlarından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tablosunu gördü. Kendisini arayanlara, “Asıl önemli olan 2019 seçimleri” dedi. Bazı belediye başkanları ile devam ettiği takdirde 2019 seçimlerinde sorun yaşanabileceğini tespit etti. Değişimin düğmesine bastı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “İstanbul ve Ankara’da 2019 seçimlerinde herhangi bir sorun yaşamak istemiyoruz” diyerek durumu ortaya koydu.

yazının devamı için tıklayın